Vés al contingut
1

El Gran Recapte busca voluntaris al Maresme

Foto d'arxiu:

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El darrer cap de setmana de novembre se celebrarà la 15a edició del Gran Recapte, la gran campanya solidària del Banc dels Aliments. Com l’any passat, aquesta campanya recaptarà tant aliments com donacions econòmiques, que es destinaran íntegrament a la compra de queviures per a la gent més necessitada. Hem parlat amb Cesáreo Villagrà, delegat del Banc dels Aliments al Maresme i ha explicat que al Maresme fan falta 1.200 voluntaris i voluntàries. També ha dit que la tasca d’aquests voluntaris al Gran Recapte és essencial. Ha explicat que l’experiència els demostra, any rere any, que allà on hi ha voluntaris augmenten les donacions.

 

Si voleu fer de voluntaris i voluntàries de la campanya del Gran Recapte cal entrar al web: www.granrecapte.com i omplir el formulari d’inscripció, triant les diferents opcions com el municipi, supermercat a on fareu el voluntariat i horari disponible, entre alres.


 

I enguany aquestes donacions són més necessàries que mai: per una banda, la pujada de preus limita la capacitat dels Bancs dels Aliments per comprar menjar i distribuir-lo; i per l’altra, el canvi de model previst en el programa d’entrega d’aliments de la Unió Europea pot provocar que 200.000 persones deixin de rebre ajuda alimentària a Catalunya. És per això que aquest Gran Recapte és més important que mai.

 

La realitat al Maresme

Al Maresme, l’any passat el Banc dels Aliments de Barcelona va repartir gairebé 1 milió i mig de quilos d’aliments (concretament, 1.432.527 kgs.) entre 12.691 persones; és a dir, uns 9,4 kgs. al mes per persona atesa. Enguany, i a conseqüència de la pujada de preus, només hem pogut repartir 7,5 kg al mes a cada una de les persones que atenem a través de 29 entitats socials.

Hi ha diferents maneres de col·laborar amb el Gran Recapte:

  • Fer-te voluntari unes hores els dies 24 o 25 de novembre. T’has d’inscriure al web www.granrecapte.com/voluntariat

  • Donant aliments en algun del centenar de supermercats de la comarca que col·laboren amb la recollida aquell cap de setmana.

  • Fent donacions econòmiques a la web del Gran Recapte, a les caixes dels supermercats o a bizum.


 

Si voleu més informació, no dubteu a contactar el Cesáreo Villagrà, delegat del Banc dels Aliments al Maresme:

Tel.  699 724 032, 

cesareo.villagra@bancdelsaliments.org

 

1