Vés al contingut
1

La grip continua pujant a Catalunya amb una incidència similar a la d’anys anteriors a la pandèmia

 

Escolta el Dr. del Rio

 

La incidència similar als anys anteriors a la pandèmia i els contagis de grip continuen pujant a Catalunya, amb un nivell de transmissió alt. Segons les dades de Salut el pic actual d’incidència és de 344 casos per 100.000 habitants, semblant als anteriors a la pandèmia.

Les dades mostren que, en la primera setmana de l’any, s’han diagnosticat 14.903 casos de grip a l’atenció primària, molt per sobre de les temporades anteriors.

El Dr. Òscar del Rio de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, ha dit que «la incidència està augmentant i s'arribarà al pic en una setmana aproximadament».

També ha dit que «la grip es comporta com cada any a l'hivern, i per tant, es coneix bé la seva afectació i -ha afegit- que és una situació com les anteriors a l'arribada de la Covid».

 

El Dr. del Rio ha explicat que «actualment conviuen la grip i la covid, que es comporten de forma diferent però que té uns símptomes força similars». Ha dit «que ara per ara, en molts casos és difícil distingir un virus de l'altre».

Les darreres setmanes ha augmentat la pressió als centres sanitaris de Catalunya. Les persones sanes que s'han contagiat de la grip o la covid i que presentin quadres lleus no han d'anar als centres de salut i poden passar la malaltia a casa «que remet de forma sobtada i es torna a la normalitat recuperant el benestar i la salut».

La incidència de la covid registra un lleu descens en el conjunt de Catalunya però les persones ingressades a planta pugen en termes generals.