Vés al contingut
1

Sequera i piscines d'ús esportiu: Can Xaubet podrà funcionar amb normalitat en les fases 1 i 2 del Pla Especial d'Emergència

Radio PIneda / ACN

 

En tractar-se d'una instal·lació esportiva, en les fases d'emergència I i II es permet reomplir parcialment piscines cobertes que estiguin al cens d'equipaments esportius. Si entrem en fase fase 3 d’emergència, la més restrictiva, gimnasos i clubs esportius hauran de tancar les dutxes. Segons fonts de l'Ajuntament de Pineda, estan atents a les instruccions que rebin de la Generalitat, ja que les mesures poden anar evolucionant. Piscines privades, d’hotels i balnearis no es podran reomplir en emergència, cosa que ja preveia el pla de sequera de 2020. L'excepció arriba ara pels equipaments esportius, segons ha dit el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort.

Totes les mesures aprovades entraran en vigor un cop es decreti l'emergència al sistema Ter-Llobregat. De fet, si no plou, Catalunya podria entrar d'aquí a poques setmanes en la Primera Fase del pla d'Emergència. Ho ha dit el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. Un cop entri en vigor, el Pla Especial de Sequera preveu tres nivells d'emergència que s'aniran decretant en funció de l'evolució de les reserves d'aigua.

 

1


 

Es permet el reg d'arbrat públic però amb aigua regenerada o freàtica

En fase d'emergència, segons el que estableix el pla, només es permet el reg d'arbres monumentals situats en espais públics, però només amb aigua regenerada o freàtica.

Pel que fa les fonts ornamentals, llacs artificials, i altres elements d'ús estètic d'aigua, en emergència quedarà prohibit l'ompliment total o parcial, amb l’excepció d'aquelles basses que serveixen de refugi de fauna en perill d'extinció i de fauna destinada a la recuperació de les espècies autòctones.

 

 


 

Es prohibirà l'ús de les dutxes a les platges i activitats com les festes d'escuma

En la mateixa línia, en fase d’emergència, quedarà prohibida la neteja de qualsevol tipus de vehicle, excepte que la neteja es realitzi a establiments comercials de neteja de vehicles que comptin amb sistemes de re-circulació de l'aigua.

A banda de les mesures modificades aquest dimarts en l’acord de Govern, hi ha mesures d’estalvi que estableix el Pla de Sequera en l’escenari d’emergència que no es modifiquen. Per tant, es manté la reducció fins a 200 litres per habitant i dia, una quantitat que pot baixar fins els 160 litres en cas d’emergència extrema.

 

1

 

 

Interior començarà a preparar l'activació de la pre-alerta del Procicat per si cal activar-lo en cas de risc de desabastament

El Govern també ha encarregat al Departament d'Interior que comenci a preparar el Procicat per si cal activar-lo en cas de risc de desabastament per a la ciutadania. L'executiu ha fet l'encàrrec al departament per tal que faci totes les tasques "prèvies" de preparació i ha demanat que es facin avaluacions dels possibles escenaris de desabastament en infraestructures crítiques, com poden ser els hospitals.