Vés al contingut
1

La Generalitat preveu completar el tractament terciari a les depuradores del litoral que el tenen pendent, com és el cas de l'EDAR de l'Alt Maresme

 

Foto de Pep Basart.

 

 

Escolta AQUÍ tota l'entrevista

 

 

 

El canvi a l'EDAR de l'Alt Maresme pot arribar amb el pla per millorar les depuradores de la costa: la primera fase està planificada per fer-se fins al 2027, i una segona etapa que es farà posteriorment. Eugeni Villalbí, portaveu de la comissió d’Acció Climàtica al Parlament de Catalunya ha dit a Ràdio Pineda que el Govern català té un projecte perquè totes les depuradores de la línia de la costa facin el tractament terciari de les aigües.

 

Ha dit que «la sequera que vivim és molt greu, de fet, és la més greu des de que disposem de dades oficials, i a més, en un context de canvi climàtic». Villalbí ha dit que «actualment es depura un 12% de l'aigua de les depuradores i l'objectiu és arribar al 70% d'aigua regenerada i duplicar el seu cabal». Recordem que Pineda és una de les depuradores que té pendent el tractament terciari i entrarà en una de les duies fases que preveu la Generalitat.

 

1

 

Ho ha dit en un acte recent organitzat per ERC per explicar la sequera que viu el país i les accions per millorar-la. Ha dit que cal ser conscient que Catalunya necessita el triple d'aigua de la que recullen els embassaments. Ha explicat que, en conjunt, la ciutadania està fent el correcte, i que cal continuar i millorar el que està fent, mentre es milloren també les infraestructures.