Vés al contingut
1

Òmnium Cultural acollirà una xerrada sobre Puig Antich amb familiars i l'advocada Magda Oranich

 

 

Rams de flors al terra de la presó Model en record de Salvador Puig Antich 50 anys després de la seva execució Data de publicació: dijous 29 de febrer del 2024, 06:00 Localització: Barcelona Autor: Pol SolàRams de flors al terra de la presó Model en record de Salvador Puig Antich 50 anys després de la seva execució. Foto: ACN (Pol Solà)

 

 

 

Òmnium Alt Maresme, amb seu a Pineda, ha organitzat una conferència sobre Salvador Puig Antich xerrada aquest divendres a les 7 de la tarda. Participaran l'advocada Magda Oranich; l'historiador Agustí Alcoberro i la germana de Salvador Puig Antich, Imma Puig Antich. Va ser executat fa 50 anys.


Avui Salvador Puig Antich tindria 75 anys si la dictadura franquista no l'hagués executat al garrot vil el 2 de març del 1974. Una execució que s'ha intentat jutjar a Espanya, a Europa i fins i tot a Buenos Aires. Però, 50 anys després, no s'ha pogut reobrir el cas. Magda Oranich fa 50 anys va seguir de ben a prop el cas en tenir relació amb els advocats defensors de Salvador Puig Antich abans del Consell de Guerra que el va condemnar a garrot vil.


 

Puig Antich va ser acusat de la mort d'un policia

Les germanes Puig Antich han intentat que es revisés el judici i la sentència al jove llibertari detingut per la policia franquista. Durant una manifestació va resultar mort per trets de bala un agent de policia i ferit el mateix Puig Antich. Sempre va dir que era innocent i fins i tot, es va especular que la bala no provingués de la pròpia policia. Els fets no es van investigar mai.


 

Antoni Latorre ha explicat que «serà un acte important on es podrà conèixer amb detall el procés que va viure Puig Antich». També ha dit que «és una temàtica que està d'actualitat, 50 anys després de la seva execució, i en un moment polític que torna a ser complicat».

 

Va ser tancat a la presó Model, cinc mesos aïllat a la cel·la 443, i el 2 de març del 1974, van executar amb garrot vil Salvador Puig Antich a la zona de paqueteria de la presó. Salvador Puig Antich va ser l'últim executat amb garrot a l'estat espanyol, juntament amb Georg Michael Welzel, conegut com a Heins Chez, també executat el 2 de març de 1974.

 

1


 

1