Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Reclamem estudis seriosos i solucions estructurals al litoral, no n'hi ha prou amb posar sorra per passar l'estiu»

Foto: Ràdio Pineda

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha expressat la seva preocupació pels efectes del temporal. Ha dit que no és una situació nova, però sí cada cop més freqüent. La diferència, ha dit, és que «aquest cop ha estat molt generalitzat, a tota la costa». Ha explicat que molts alcaldes de municipis afectats ja han pogut parlar amb el Ministeri i tècnics, i ara s'està fent un informe. Ha anunciat que aquests dies faran una trobada conjunta: «És un neguit, perquè no hi ha una solució senzilla, però s'ha d'afrontar». Per això, Xavier Amor ha explicat que des dels ajuntaments demanen a la Generalitat i l'Estat que actuïn i busquin solucions.

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor

 

Xavier Amor va poder parlar ahir amb el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto. Van parlar dels estudis que recomanen els espigons submergits a certa distància de la costa, «mentre que les esculleres potser no són la solució, perquè protegeixen el passeig però no la platja». Xavier Amor diu que cal escoltar les solucions dels tècnics a llarg termini i no gastar diners en «parches».

 

L'alcalde de Pineda ha explicat que ja ha parlat amb responsables d'altres municipis, i la situació al litoral pels efectes del temporal és generalitzada. Ha dit que els tècnics asseguren que una part de la sorra tornarà, però hi ha zones, com a Poblenou, on hi ha un esvoranc de dos metres, o a la platja dels Pescadors, que ha quedat pràcticament buida, on la sorra que pugui arribar serà molt escasa en comparació amb la que hi havia.


Amor ha recordat que fa anys que es parla d'un espigó submergit per protegir les platges, però això depen de grans inversions que no corresponen als ajuntaments. Es dedicaran recursos per millorar la platja aquest estiu, però «mai serà la solució». A més, segons ha explicat Xavier Amor, caldrà reubicar algunes instal·lacions de la platja, com la guingueta de la platja dels Pescadors, o els espais del Mini Beach Club.

 

Tot això s'anirà treballant els propers dies després de l'informe definitiu dels efectes del temporal que han elaborat els serveis tècnics i la possibilitat de reubicació dels diferents serveis.

 

1
Foto feta amb un Dron. Albert Riera