Vés al contingut
1

És Temps de Maduixes: a la cuina amb la fruita més emblemàtica del Maresme

 

 

Eco Pizzeria Què Bona, el Restaurant Diagonal i Can Formiga participen a les jornades gastronòmiques. El Sindicat Agrícola de Pineda també participa a les jornades com a productor de maduixes.

 

Els restaurants participants ofereixen creacions sorprenents que giren al voltant de la maduixa com a ingredient estrella. Des de combinacions innovadores com salsa de maduixes del Maresme, fins a receptes més delicades com tàrtars de llagostins amb maduixes i magret d’ànec amb melmelada de maduixes del Maresme.

 

 

Més enllà de la cuina, el Temps de Maduixes permet descobrir les diverses varietats d’aquest fruit de quilòmetre zero, a través de la venda de diferents productors del Maresme com el Sindicat de Pineda.

La maduixa del Maresme és rica en vitamina C i antioxidants naturals. A més, al territori s’hi cultiven maduixes de diferent varietats com la Gaviota, gran i dolça; la Pájaro, d’estètica allargada i sabor intens; la versàtil Albion, present durant tot l’any; o la Monterrey, més suau però amb un lleuger toc àcid.