Vés al contingut
mnta

Pineda acull fins l’1 de maig la XVI edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur

Més de 60 grups de teatre amateur de Catalunya i d'arreu de l’estat actuen a Pineda els 4 dies del certamen. El festival es complementarà amb mitja dotzena d’activitats vinculades al teatre i hi haurà tota mena de representacions de diferents formats i gèneres teatrals.

El coordinador de la Mostra, el pinedenc Ramon Costa, ha posat en relleu que hi ha més de 60 espectacles i que vindran a Pineda cap a 900 persones. El president de la Federació, Josep Rafeques, ha dit destacat la implicació del Centre Cultural i l'Ajuntament de Pineda perquè La Mostra es faci a la població any rera any. El regidor de cultura, Santiago Macip, ha dit que Pineda acull un gran esdeveniment i ha animat a tothom a gaudir de la Mostra.

 

Espais, preus i activitats

Enguany les agrupacions de teatre amateur ompliran una dotzena d’espais. Per exemple, l’Auditori de Pineda, el Centre Cívic de Poblenou i els escenaris del Centre Cultural Recreatiu de Pineda (Sala Gran, Sala Tívoli i Sala Polivalent), també diferents equipaments polivalents de Pineda de Mar, com l’edifici de Can Comas (pati i auditori), Espai Taller i l’Espai Mèlies-Sara Llorens. AEl públic podrà assistir a diferents representacions teatrals que es realitzaran a diferents carrers i espais a l’aire lliure durant tot el cap de setmana.

Com en els darrers anys, les representacions teatrals que se celebren als carrers i places seran gratuïts, mentre que per a la resta de funcions, el preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascun de les representacions, amb la possibilitat d’adquirir un abonament per als quatre dies de La Mostra per import de 10 euros.

A més de les representacions teatrals, la Mostra Nacional de Teatre Amateur consolida el seu programa d’activitats paral·leles, com per exemple la celebració de la 6a Fira d’intercanvi de llibres i textos teatrals, prevista pel dissabte 28 d’abril a la plaça de Catalunya i al Centre Cívic del Poblenou. També està previst que el dilluns 30 d’abril la Mostra aculli l’acte de lliurament dels premis del 39è Concurs de Teatre per a companyies amateurs - Premi Vila de Pineda, amb un sopar al restaurant l’Antic de Pineda.

Finalment, un any més la Mostra comptarà amb la celebració d’un gran acte central, el dimarts 1 de maig a les 12.30 hores, on es durà a terme una representació teatral i el lliurament d’un reconeixement a una figura que amb la seva trajectòria personal i professional hagi mostrat el seu suport al teatre amateur català.

mnta 1

 

mntam 2