Vés al contingut

Augmenta el nombre de pisos en lloguer mentre continuen baixant les vendes d'habitatges

Trobar un pis de lloguer a Pineda i l'Alt Maresme és ara més fàcil que fa uns anys. A Pineda es pot llogar un pis en bones condicions a partir dels 400€ al mes i el preu mitjà oscil.la al voltant dels 500 euros mensuals. Els preus varien segons la zona i els metres quadrats.Davant les dificultats d'accedir a la compra, les famílies opten més pel lloguer, i, de la seva banda, els propietaris també posen més habitatges al mercat de lloguer ja que les vendes de pisos nous i
/span>
de segona ma han baixat de forma dràstica els darrers anys. Des del mercat immobiliari de Pineda es confirma aquesta tendència, generalitzada arreu de Catalunya.

Des de les immobiliàries s'ofereix als propietaris més garanties perquè puguin llogar els pisos. Això també contribueix a què hi hagi més pisos en lloguer al mercat. Segons ha explicat Joan Ramon Albiso, de Finques Pineda, els principals entrebancs que hi ha al mercat de lloguer d'habitatges tenen a veure amb la lentitud de la justícia davant els impagaments i les garanties que han de demanar els propietaris per assegurar-se el cobrament del lloguer.

Tot i així, des del sector immobiliari es recomana confiar en els professionals i apostar sempre per l'entesa entre propietaris i llogaters.

Segons els darrers informes de la Generalitat, l'estoc d'habitatges pendents de vendre a Catalunya és de 107.000. Són 1.500 pisos més que fa un any, i això portarà a més propietaris a posar les seves propietats en lloguer. Només el 17% de la població al conjunt d'Espanya viu en règim de lloguer, mentre que la mitja europea és del 33% i hi ha països com ara Alemanya o Suïssa on la meitat de la població viu de lloguer.