Vés al contingut
1

L’últim documental de Patxi Uriz estrena la nova programació de l’Auditori

Aquest any s’encetarà la temporada amb una sessió especial amb el darrer documental de Patxi Uriz «Los últimos de la Mejana, rebaldia y esperanza». El seu nou treball es podrà veure de forma gratuïta fins a cobrir l’aforament aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre. Després de la projecció hi haurà un col·loqui amb el director.


L'èxode rural, el canvi climàtic i l'alimentació sostenible són alguns dels temes de fons d'aquest documental de Patxi Uriz, que viu a Pineda. El documental aborda de forma emocional la pèrdua dels pagesos amb l'esperança d'incorporar noves generacions per cuidar la terra i per crear també un paisatge. Ha dit que «un país no és sostenible sense població al medi rural i per això cal evitar la seva desaparició enfront l'agricultura industrial».  El documental es concentra a Tudela, prop de l'Ebre, amb terres molt fèrtils tot i que no hi ha continuïtat a la seva feina. Actualment només queden 25 pagesos i el més jove té 70 anys. Fa 30 anys hi ha via 1500 pagesos. A través del treball es vol conscienciar sobre el valor dels camps de pagès com a element de respecte al medi ambient i sobre com recuperar les tradicions dels pagesos i fer consum de productes a petita escala i de proximitat. També per ressaltar els valors de la vida rural, i la seva gastronomia.

 

Patxi Uriz va guanyar un premi Goya al millor documental el 2016 amb 'Hijos de la Tierra' i actualment viu a Pineda. El treball l'està fent amb Santi Cordón, cuiner del restaurant Trinquete de Tudela i activista creador de la Fundación Mascotas Verdes.

 

Aquí pots veure un enllaç

https://vimeo.com/225832609

 

Programació de l'Auditori

Com en les darreres temporades s’han programat obres teatrals per al públic adult i familiar, espectacles de música i sessions de cinema.

En teatre destaca l’obra Abans que es faci fosc, amb Míriam Iscla dirigida per Pep Pla. També es podrà veure l’adaptació Nenes i nens amb Anna Sahum a les ordres de Joel Joan. Pel públic infantil s’ha programat el teatre musical Alícia al país de les meravelles, una versió lliure sobre l’ús coherent del mòbil entre els infants, i també Contes al terrat, de la Companyia Anna Roca.

 

La música la durà l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallés amb l’espectacle De la nova cançó al trap en format simfònic, una producció basada en peces simfòniques d’obres festes i estrenades a Catalunya les últimes dècades. A mitjans d’abril també arribarà a L’Auditori la presentació del nou disc de Chicuelo i Marco Mezquida, No hay dos sin tres. Tancarà la programació semestral de l’auditori el clàssic concert de Sant Joan a l’Espai Sant Jordi amb l’espectacle de The Gospel Viu Choir Vida.

El cinema torna a L’Auditori a preus populars amb títols com Frozen II, la guanyadora de 3 premis Gaudí La hija de un ladrón o bé Star Wars: L’ascens de Skywalker.

 

XVIII Edició de La Mostra

Enguany la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya a Pineda de Mar celebra la seva 18a edició, i L’Auditori tornarà a convertir-se en un espai escènic referent del certamen, que durant els dies 1, 2 i 3 de maig omplirà diferents espais de Pineda del millor teatre amateur.