Vés al contingut
1

#RecordaPineda amb l'Arxiu Municipal us descobreix el naixement de la Plaça de les Mèlies

Tot va començar quan l'any 1936 es va enderrocar una casa per poder connectar la pl. Catalunya amb la futura pl. de les Mèlies, formant el que avui és el c. de la Vila.

Fins aquell moment, aquest espai es dedicava a terrenys pel cultiu de tot tipus d'hortalisses (fotografia de portada). Fins i tot, a la seva part alta, la Cooperativa Obrera de Pineda va projectar instal·lar un nou edifici per la seva activitat al 1937, fet que va quedar estroncat per la Guerra Civil (1936-39).

 

1

 

A partir de 1942, l'arquitecte Isidre Puig i Boada va projectar la urbanització de la plaça, i al març de 1943 es van plantar els primers arbres. Al contrari del que es pot pensar, els primers van ser til·lers (fotografia 2), ocasionant que l'espai es conegués com a plaça dels Til·lers a partir de gener de 1946. Passats 2 anys, al 1948, els til·lers no havien prosperat com s'esperava i es van substituir per mèlies. Així doncs, a partir de l'agost de 1948 la plaça rep el nom definitiu de plaça de les Mèlies.

 

1

 

Passats uns anys, concretament per la festa major petita, el dia 24 de juny de 1955, s'inaugurà el sortidor de la plaça, dissenyat també per Isidre Puig i Boada (fotografia 3)

Després de més de 60 anys, la plaça continua pràcticament igual de com es va concebre i moltes de les mèlies són encara les que es van plantar l'any 1948.