Vés al contingut
1

L'Institut Pineda oferirà Batxillerat el curs que ve i Santa Susanna estrenarà l'Institut Professional de Turisme Eqüestre

El Departament d'Educació amplia pel curs que ve l'oferta d'ensenyaments post-obligatoris al Maresme. Com a novetat , el Departament implantarà Batxillerat a l'Institut Pineda. Fins ara a Pineda només es pot fer Batxillerat a l'Institut Joan Coromines i a l'Euclides. El curs que ve, els alumnes que ara acaben quart d'ESO ja podran cursar primer de batxillerat a l'Institut Pineda.


 

Des de l'Institut Pineda, la directora, Pilar Tagua, s'ha mostrat molt satisfeta i ha agraït el suport de la comunitat educativa, del Departament d'Ensenyament i de l'Ajuntament de Pineda, «que sempre ens han donat suport per aconseguir-ho»
Ha explicat que, a més de places pels seus alumnes, disposaran de 14 places per alumnat d'altres instituts que vulguin estudiar a l'Institut Pineda. Ofereixen tots els batxillerats, menys l'Artístic, que és comarcal i es fa a l'Euclides de Poblenou.

 

Pilar Tagua també ha explicat que durant el confinament ,els ha ajudat el fet d'estar preparats ja que treballen habitualment amb les TIC, són centre i tot l'alumnat té ordinador portàtil. Tot i així, en aquets confinament el suport humà del professorat, especialment de tutors i tutores, ha estat imprescindible. Aquesta setmana, tant a l'Institut Pineda com a la resta d'escoles i instituts, s'estan fent preinscripcions presencials d'educació infantil, primària i secundària obligatòria. La setmana que ve serà el torn de Batxillerat i Cicles formatius, a partir del dia 27 de maig.

 

Més info: WEB de l'Institut Pineda de Mar

 

L'anunci que aquest curs tindria Batxillerat es va fer el novembre del 2018, en l'acte inaugural de l'Institut Pineda, a càrrec del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i l'alcalde de Pineda, Xavier Amor. En aquell acte, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va fer públic que el curs 2020-21 ja començaria el Batxillerat, que ha estar reivindicat durant anys per la comunitat educativa del centre.

 

1
Visita a les aules, el dia que es va inaugurar oficialment l'Institut Pineda

 


Novetats a Santa Susanna, Calella i Arenys de Mar

En formació professional hi ha novetats a Santa Susanna, Calella i Arenys de Mar. A Santa Susanna hi haurà un institut de nova creació: l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna), un centre específic de formació professional. En aquest nou centre oferiran el cicle formatiu de grau mitjà d'Activitats eqüestres.

A Calella es faran nous Plans de Transició al Treball (PTT) d'Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic en cooperació amb l'Ajuntament de Calella.

El servei territorial també presenta un cicle d’oferta única a Catalunya: Cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment d'Estructures de Fusta i Mobiliari d'Embarcacions d'Esbarjo a l'Institut Els Tres Turons (Arenys de Mar).