Vés al contingut
contenidors_reciclatge_pineda

Ampliació dels contenidors de reciclatge a Pineda al setembre

L'Ajuntament de Pineda ha encarregat al Consell Comarcal ampliar el nombre de contenidors de reciclatge en alguns punts, i crear noves zones de reciclatge. Això suposarà un increment de despesa que ha estat aprovada aquesta setmana al ple. Concretament, el ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar per unanimitat la revisió de preus del conveni amb el Consell Comarcal pel servei de Recollida Selectiva de vidre, paper i envasos.

 

El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip, va explicar en el ple que l'objectiu és ampliar el nombre de contenidors en alguns indrets considerats punts negres, on els contenidors queden saturats i on calen més contenidors de reciclatge. Serà efectiu al setembre.

 

 

Tots els grups municipals van votar a favor. La regidora portaveu d'ERC-JxP Mònica Palacín va dir que estan d'acord que s'ha d'ampliar el nombre de contenidors de reciclatge. També va dir que de vegades queden saturats, i de vegades també se'n fa un mal ús i aquí cal actuar també. També va dir que cal controlar també «els grans productors», i sancionar quan sigui necessari.

 

El regidor portaveu de Pineda En comú, Marcos Ortega, es va mostrar favorable a ampliar el nombre de contenidors de recollida selectiva. També va dir que calen més campanyes informatives i educatives, i alhora sancionar quan no es compleix la normativa.

 

La regidora portaveu d'En Marxa JuntsxCat, Noemí Llorens, es va mostrar favorable també a l'ampliació que es farà al setembre. També va dir que se n'alegren que es faci campanya informativa,

 

L'empresa RESMAR i Consell Comarcal, porten la gestió d'aquest servei, contractats per l'Ajuntament de Pineda.

 

 

El servei de repàs

L'Ajuntament de Pineda té contractat també el que s'anomena «el servei de repàs». Un tema que preocupa molt a l'opinió pública és que en haver fet el buidatge dels contenidors es quedin residus fora dels mateixos a les voreres o a la via pública. De vegades és perquè els residus no es minimitzen. Per exemple, una caixa de cartró molt gran que deixen al costat del contenidor i no la dobleguen perquè hi càpiga a dins, o persones que veuen el contenidor ple, no es desplacen fins un altre i ho deixen al costat.. Per subsanar això funciona sempre un servei de repàs, dintre del contracte actual amb el Consell Comarcal. El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip, ha dit que «caldrà seguir fent pedagogia per a un millor ús dels contenidors, i també volem confiar que anirem millorant amb l'ampliació de contenidors a partir de setembre».