Vés al contingut
1

Comunicat en defensa de la programació cultural a Pineda d'En Marxa-JxCat

'El món del circ' al CCR va ser un dels darrers actes culturals amb públic a Pineda abans de la pandèmia. Foto: Joan Caimel/Arxiu RP

 

El grup municipal En Marxa-JuntsxCat fa un comunicat en defensa de la programació cultural a Pineda «adaptat a les actuals circumstàncies». Defensen «un pla d’acció cultural» i demanen que la decisió «no sigui la de anul·lar-ho tot». En el comunicat consideren que «Fer cultura és possible també durant la pandèmia», i es mostren «convençuts que la cultura es segura».

 

En aquest comuncat, expliquen que «suspendre les activitats per evitar riscos, es podria interpretar com una decisió prudent», però alerten que «una decisió com aquesta te conseqüències; primer pels artistes i professionals del sector que es queden sense feina, i per altre banda la població en general que vol i desitja anar a concerts, teatre, dansa, circ, cinema, o qualsevol forma d’expressió amb públic.»


 

En el comunicat, En Marxa-JxCat recorden que a Pineda que s’han anul·lat quasi la totalitat d’activitats: «el Centre Cultural ha suspès totes les activitats escèniques, Arts d’Estiu s’ha suspès», i l'Ajuntament ha suspès la programació de l’auditori, les Sardanes i les revetlles. Per això a Pineda, demanen mesures com les que s'han fet a Calella o Lloret de Mar. Expliquen que «Calella han creat un cicle de concerts alternatius, en la que participen també alguns artistes pinedencs o a Lloret tenen programat el Festival Som de Mar. 

Han anunciat que es plantegen «asseure a una taula el sector cultural local per parlar de la situació» per fer propostes.