Vés al contingut
1

El director de cinema Patxi Uriz, finalista dels premis Humus Film Festival amb un reportatge sobre un pagès de Pineda, Tomás Latorre (1932-2019)

Escolta a Patxi Uriz

 

El treball es titula 'Homenatge a un rebel' i tracta com el pinedenc Tomás Latorre es va fer un petit hort 'a pic i pala' a la falda del Montpalau un cop va trobar una petita deu d'aigua. Patxi Uriz ha dit que «coneix la família i quan va saber que s'havia fet un hort al Montpalau, va pensar que «era un rebel perquè va fer un camp de pagès autosuficient amb la poca aigua que va trobar». Cada dia pujava al Montpalau amb bicicleta per anar al seu hort on per cert, hi ha una vista excepcional de la plana de la Riera de Pineda.

 

1
La mina d'aigua actualment. Foto: PB

 

El treball es va presentar el dia 7 de febrer a l'Auditori de Pineda juntament amb la projecció 'La Mejana, rebeldia i esperanza'.

El treball opta al premi a la categoria de documental i hi haurà quatre guanyadors per categoria.  També ha dit que «és un reportatge molt espontani, fresc i alegre» i «li faria molta il.lusió poder guanyar el premi com a homenatge a Tomás Latorre».

L'acte es farà el diumenge 27 de setembre a 7 de la tarda a Madrid.

 

​​​​Aquí pots veure el reportatge

https://vimeo.com/392147564

 

1

 

1