Vés al contingut
1

Concentració a Pineda de rebuig a la inhabilitació del President Torra

La concentració es va fer ahir dilluns a les 7 de la tarda igual que a moltes poblacions de Catalunya. Va ser convocada per les entitats sobiranistes de Pineda i també ERC-JxP i En Marxa-Junts per Catalunya.


 

Es va llegir un manifest on deia que «continuen ferms i decidits a fer valer els nostres drets com a poble, les institucions i el President Joaquim Torra». El text també deia que «els Drets Humans no són simbologia política sinó Drets immediatament aplicables en l'ordenament intern». Van assegurar que la confirmació de la condemna al president Torra per no retirar la pancarta en favor de la llibertat dels presos i exiliats és un assalt del Poder Judicial a la democràcia.

Un dels portaveus de la concentració, Jordi Sancho, ha dit que «no s'ha aplicat justícia i la sentència ja estava dictada amb un recurs sense cap recorregut». Ha afegit als partits sobiranistes que «deixin de banda les diferències per treballar plegats».

sancho torra

La diputada per ERC i regidora portaveu d'ERC-JxP a l'Ajuntament de Pineda, Mònica Palacín, va mostrar «el suport total al President Torra» i va dir que «tot plegat forma part de la causa general que s'aplica al sobiranisme català». També ha dit que «cal buscar una estratègia política» i ha dit que «s'ha fet una reunió telemàtica sobre els passos a seguir a les properes setmanes». Ha dit que «el vice-president Pere Aragonès assumirà la responsabilitat i la lleialtat al President Torra».

 

La regidora portaveu d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, va mostrar el «rebuig total a la decisió de la justícia espanyola». Va afegir que «la decisió és absurda per un motiu de llibertat d'expressió que no és delicte». Ha afegit que «és un maltractament a tot Catalunya» i va dir que «ara hi ha un president en funcions sense plena capacitat i hi haurà dificultats però amb ganes d'arribar a consensos».

 

En l'acte es vadir que la decisió judicial es portarà a les institucions judicials europees i altres organismes internacionals.

La concentració es va fer ahir a les 7 de la tarda aplicant les mesures corresponents de precaució per a la Covid-19.

 

S'organitzen actes reivindicatius sobre l'1 d'octubre a Pineda

Entre les 8 del matí i les 8 del vespre es farà una 'plantada de cadires'. Segons els seus organitzadors és un «acte simbòlic en representació de les 2850 persones represaliades pel procés». A les 8 del vespre es farà l'acte central al Pati de Can Comas amb projeccions, actuacions d'artistes locals i torn obert de paraula.

Actes organitzats per les entitats sobiranistes de Pineda.

 

1