Vés al contingut
1

En Marxa-JxCat presenta una moció al Ple Municipal per a la creació del Consell de Persones Grans de Pineda però no prospera

Foto: En Marxa-Junts per Catalunya. Noemí Llorens i Joaquim Noguera

 

La moció demanava que sigui «un organisme autònom, amb el seu propi reglament intern, d’organització i funcionament» ja que a Pineda el 20% de la població és més gran de 65 anys. El Consell tindria com a objectiu "identificar les necessitats de la Gent Gran per a poder presentar i incorporar iniciatives per la millora de la situació i la qualitat de vida de les persones grans de Pineda de Mar". També promoure activitats formatives i de lleure i 'iniciatives, serveis i actuacions", i dotar a aquest nou ens municipal dels recursos humans, materials i econòmics. L'exposició de la moció la va fer Noemí Llorens, portaveu d'En Marxa-JxCat.

 

Des del PSC, l'alcalde, Xavier Amor, va començar agraint el paper de la regidora de Gent Gran, Verònica Rebollo. Va dir que "la participació social, el debat i l'entesa està sempre activa a Pineda respecte la gent gran" i va afirmar que "el fet de tenir-ho en el cartipàs demostra l'interès del govern municipal en l'àmbit de la gent gran". Xavier Amor va explicar que estem en un impàs fruit de la pandèmia, pel que fa a la revisió de tots els consells que hi ha creats i que és necessari fer una revisió en aquest sentit. Amor va dir que per això no podien votar a favor, en aquest moment, sinó plantejar aquestes accions per al proper pressupost municipal.

 

ERC-JuntsxPineda va agrair que Noemí Llorens incorporés la diversitat cultural i religiosa, i van donar suport a la moció ja que consideren un fet prioritari el treball i les accions per a la gent gran que es puguin fer des de l'Ajuntament de Pineda.

 

Pineda En Comú també va donar suport a la moció. El portaveu, Marcos Ortega va dir que seria molt important tenir aquest consell de la gent gran, "ja que cal tenir-los en compte i dotar-ho de recursos per ajudar les persones grans". Alhora va dir que també es contribuirà a la millora del nostre municipi amb les aportacions que puguin fer.

 

Per tant, la moció va quedar rebutjada amb els vots a favor d'En Marxa-JxCat, ERC-JxPineda i Pineda En Comú, i els vots en contra del PSC.