Vés al contingut
1

La PIMEC demana que els ajuts europeus per fer front a la Covid-19 arribin a la petita i mitjana empresa catalana

Foto: Ràdio Pineda

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista  al president de la PIMEC del Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera

 

 

Les PIMES representen 2 de cada tres llocs de treball i el sector serveis al Maresme ocupa el 67% de la població, mentre la industria ocupa el 18% i el turisme un 13%. En el cas de l'Alt Maresme, tot el sector del turisme aplegat ocupa gairebé el 40% dels treballadors.

 

El president de la PIMEC del Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, ha dit que «la comarca pateix especialment la crisi derivada de la Covid-19 ja que és la cinquena comarca en PIB de Catalunya amb una estructura molt centrada en els serveis». Joan Pera ha dit que «els empresaris estan molt preocupats per la situació d'un nou confinament, i amb vista un estiu de 2021 incert». Ha dit que «si no tenim un estiu millor, la comarca perdrà molt de teixit empresarial». També ha demanat «s'allargui el període carència dels ICO, que són préstecs que cal tornar amb només un any». Ha dit que «els empresaris no podran fer-ho i molts ja han manifestat que no tindran estalvis per a poder-los retornar». Per això demanen «condonació del deute i que el Govern espanyol rescati a les PIMES, igual que es va rescatar a la banca».

 

Joan Pera també ha dit que «els ajuts que ha promès Europa han d'arribar a les PIMES» i també ha demanat als ajuntaments «que els ajuntaments ajudin a salvar empreses ara que poden disposar del romanent de tresoreria». Ha afegit que fines les petites i mitjanes empreses no recuperin negoci i activitat, no es podrà sortir de la crisi econòmica.  Joan Pera també ha demanat als autònoms i petits empresaris que «treguin l'optimista d'on sigui i pensin en adaptar-se per transformar el seu negoci ja que hauran de fer-ho».