Vés al contingut
1

L’Ajuntament de Pineda aplicarà el retorn del 75% de la taxa d’ocupació de les terrasses de la via pública


 

Els establiments de restauració amb terrassa se’ls aplicarà directament el descompte en el rebut de la taxa d’aquest 2020.

La mesura, inclosa al Pla de xoc municipal, es suma al nou ajut de fins a un 30 % de la taxa d’escombraries d’empreses.


El Ple Municipal del mes de novembre de Pineda va aprovar ahir al vespre el retorn del 75% de la taxa d’ocupació de via pública d’aquest 2020. D’aquesta manera els establiments de restauració que comptin amb terrasses amb taules i cadires tindran dret que se’ls retorni aquest percentatge de la taxa. La mesura s’inclou dins el Pla de xoc municipal econòmic i social per fer front a les conseqüències de la Covid-19 i s’aplica sobre un dels sectors d’activitats més perjudicats per la gestió de la pandèmia.


 

En aquest cas els establiments que comptin amb terrassa exterior no hauran de fer cap tràmit, i la reducció del 75 % de la taxa es realitzarà automàticament en el rebut d’aquest any que es girarà durant aquest mes de desembre.

En paral·lel a aquesta mesura el Ple Municipal també va aprovar un nou ajut destinat a empreses (comercial i industrial) per tal que puguin obtenir fins a 30% de subvenció de la taxa d’escombraries. Aquest ajut el podran demanar empreses establertes al municipi, persones autònomes empadronades a Pineda i també paradistes dels mercats no sedentaris de Pineda empadronats al municipi. Queden excloses d’aquest ajut establiments que no s’hagin vist afectats per tancaments decretats per l’estat d’alarma i també empreses d’hoteleria, pensions i càmpings. La previsió és que aquest ajut es pugui demanar a partir del 20 de desembre i s’allargui un mes fins el 20 de gener de 2021.


 

L’ajuntament de Pineda de Mar té previst dedicar més de 200.000 € a aquestes mesures que permetran alleugerir l’economia de comerços i establiments ubicats al municipi.