Vés al contingut
1

Entrevista a Xavier Amor (PSC): Taula de reconstrucció, Pla de Xoc, seguretat i civisme

Foto d'arxiu

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), ha tancat avui el cicle d'entrevistes als i les portaveus de tots els grups amb representació a l'Ajuntament. Els aspectes econòmics per la crisi i també els darrers episodis de robatoris i incivisme han centrat l'entrevista.


Pla de Xoc i Taula de Reconstrucció

Xavier Amor ha defensat el Pla de Xoc Municipal per «solucionar temes d'emergència davant la crisi que ha provocat la pandèmia». Ha dit que «sovint, com a administració s'han trobat sols, però han pogut fer front a moltes situacions». Ha dit que «entén la situació de moltes famílies, però Pineda té una gran capacitat per remuntar i el govern municipal té estratègies per superar el moment». Com a actuacions del Pla de Xoc Ha destacat la dinamització comercial a l'estiu, l'eliminació d'impostos i taxes municipals o la campanya perquè cada alumne tingui un ordinador a casa, i que ha arribat a 500 famílies de Pineda. En l'entrevista ha fet referència a totes les mesures i accions que s'han fet per fer front a la pandèmia. Per això ha dit que «l'Ajuntament ha donat la cara» i també ha dit que «no han rebut per part de la Generalitat de gaire ajuda, i en canvi l'esforç més gran l'han fet els ajuntaments». També ha recordat la creació de l'Oficina de suport per tramitar l'Ingrés Mínim Vital o el suport amb una línia de whatsapp que han donat des de l'Ajuntament als treballadors per poder cobrar els ERTO's, de qüestions que no són competència de l'Ajuntament però han fet, segons ha volgut remarcar. Ha afegit que s'estan definint més accions i que el pressupost municipal tindrà en compte l'emergència. Ha dit que «la gent vol veure els seus representants més propers al capdavant i posar el valor tot el que s'ha fet i el que es farà en el futur». Ha demanat que «tothom es pregunti què pot fer per millorar la situació actual -i també ha dit- que té confiança amb la gent de Pineda».


Xavier Amor ha parlat de la Taula del Pla de Reconstrucció i ha explicat que «va ser una iniciativa seva que pugui decidir part del pressupost i durant el mes de febrer es podrà tornar a reunir per tenir encara més representació d'entitats compromeses amb la pandèmia». Ha dit que «s'ha fet feina i hi ha un compromís real perquè sigui útil». En l'entrevista també ha parlat de les darreres campanyes solidàries de Pineda que han tingut molt d'èxit i ha demanat «als partits polítics que estiguin a l'alçada a l'hora de fer propostes».


 

La seguretat a Pineda: vuit cameres al centre, Poblenou i El Carme en una primera fase

Xavier Amor també ha parlat de seguretat, els robatoris i dels actes vandàlics que hi ha hagut a Pineda, i la crema de contenidors. Ha dit que «estan a sobre de la crema de contenidors a Pineda i és important la col.laboració dels veïns i la denúncia «on toca fer-la, és a dir, a la Policia Local i a Mossos, i no només per xarxes socials» per poder inculpar els delinqüents. Ha dit que destinaran més recursos a la seguretat i al civisme, i ha admès que «ha estat una setmana nefasta pel que fa als robatoris i per les cremes de contenidors a Pineda». Ha afegit, però, que «en aquests moments les plantilles de personal dels ajuntaments no poden créixer», en referència a la necessitat de contractar nous agents, i ha dit que caldrà reorganització.

Pel que fa a les càmeres de seguretat que han d'instal.lar Pineda, ha informat que s'han endarrerit per tràmits administratius, però «ara ja és qüestió de setmanes la seva instal·lació perquè ja està en procès de contractació». Hi haurà una primera fase amb 8 càmeres al centre de Pineda, al Barri del Carme i també a Poblenou. Xavier Amor ha reclamat més suport de la Generalitat als Ajuntaments. Ha dit, per exemple, que «si la Generalitat els pagués el que deu a l'Ajuntament, per exemple, en matèria de les llars d'infants, tindrien més de 800.000€ per destinar als pinedencs».


 

La pandèmia de la Covid-19

Pel que fa a la situació de la pandèmia ha dit que «és molt dur, però no ens podem acostumar a les xifres de víctimes mortals». Ha defensat que es doni la informació de proximitat, encara que hi hagi males notícies, perquè en siguem conscients que això ens toca a tots i que cal «estar en màxima alerta tot i l'esperança que la vacunació faci el seu efecte». Ha volgut donar un missatge «per no relaxar-nos i tenir cura de la nostra família i de la gent gran». Ha afegit que «pensa que en sortiran reforçats, preocupats pel moment però pensant en un futur millor».

Finalment ha volgut donar un missatge dient que «Pineda és un poble magnífic, amb una administració a prop de la gent i amb el convenciment que hi haurà remuntada».


 

Ràdio Pineda ha fet un cicle d'entrevistes als diferents portaveus polítics amb representació a l'Ajuntament de Pineda. Le spodeu recuperar al servei de ràdio a la carta. www.radiopineda.cat i a l'APP de Ràdio Pineda per IOS i Android