Vés al contingut
1

Comencen a Pineda les vacunacions per a majors de 80 anys

Aquest col·lectiu s'afegeix a les persones grans depenents que estan a casa i les de Grau 1-2 de Centres de Dia, així com als seus cuidadors i cuidadores. Aquest col·lectiu suma un total de 1.650 persones que depenen dels ambulatoris de Pineda Centre, Poblenou i Santa Susanna. Les vacunacions de la COVID-19 han començat aquest dilluns i de moment, s'estan fent a l'espai habilitat de l'hotel Promenade. Els casos que són necessaris, es fan a domicili. Sempre, però, és el propi ambulatori qui truca als pacients. Per tant, no es demana hora, sinó que és el CAP qui contacta amb la persona.

 

Ho han explicat a Ràdio Pineda la directora de l'ABS, la dra. Adriana Ramos i la l'Adjunta a Direcció del CAP de Pineda, la infermera Mar Masvidal.

Escolta AQUÍ el programa Salut i Més

 

 

L'ambulatori truca als pacients per citar-los

Quan es rep la trucada de l'ambulatori, si el pacient té dubtes que sigui una trucada real (ja que hi ha hagut intents d'estafes en aquest sentit), pot verificar la trucada. Pot, per exemple, demanar a la persona que truca que li digui el nom del seu metge de capçalera o alguna dada que consti a la fitxa.

 

1
Les trcades es fan des del CAP de Pineda. Foto: Ràdio Pineda

 

La directora de l'Àrea Bàsica, la dra. Adriana Ramos, ha explicat que «la logística és complicada per les característiques de conservació de cada vacuna». Ha dit que es fa el més ràpid possible i alhora, a mesura que arriben les vacunes.

Les persones vacunades reben una targeta amb un telèfon mòbil on poden trucar si tenen alguna contraindicació. Després es contacte amb ells per la segona dosi, en 21 dies. Una petició que es fa des de l'ÀBS és que no es falti a la cita de la vacunació, ja que no es poden perdre vacunes.

 


Cuidadors i cuidadores

1
La vacuna de pfizer és la que es subministra a la gent gran. Foto: Ràdio Pineda
 

Ja s'estan vacunant docents i policies

D'altra banda, ja han començat les vacunacions a Mossos, a la Policia Local de Pineda i al professorat d'escoles i instituts. També s'està fent de forma progressiva. En aquests casos, no és a través dels ambulatoris, sinó que els professionals reben un SMS amb la citació, i acudeixen a centres de vacunació. A l'Alt Maresme el principal centre de vacunació és el de Blanes. Segons ha pogut saber Ràdio Pineda consultant als centres, el professorat ja està rebent les primeres citacions per vacunar-se, tot i que encara s'està en un procés inicial.