Vés al contingut
1

El govern municipal presenta un pla d’inversions de 4,6 milions d’euros

 

Foto. Aqüeducte romà de Pineda.

 

Es preveuen una trentena de noves inversions municipals per a l’any 2021 i un pla de micro-urbanisme per afavorir el sector local. El pla d’inversions inclou l’adquisició de l’aqüeducte romà i l’edifici de Can Xaubet.

 

El govern municipal de Pineda de Mar (PSC) ha presentat el pla d’inversions de més de 4,6 milions d’euros (4.664.876,36 € en total) dividides en una trentena d’actuacions en la via pública, en edificis i equipaments i en la millora de serveis municipals. Inclòs en el projecte de pressupost municipal que es durà a votació en el ple municipal d’aquesta tarda, el pla d’inversions vol mantenir els recursos destinats a la inversió com a element dinamitzador de l’economia local.

 

Principals actuacions del pla d’inversions

  1. Pla d’asfaltatge de carrers.

  2. Pla de voreres.

  3. Pla de millora d’enllumenat públic, inclòs enllumenat avda. Tarongers.

  4. Pla d’instal·lació de marquesines de les parades de bus.

  5. Projecte del passeig Marítim a Poblenou.

  6. Millora del Pont de la Riera (camí del Mig).

  7. Instal·lació de càmeres de seguretat.

  8. Projecte de la urbanització del solar de la nova Escola Poblenou.

  9. Remodelació de l’edifici de Benestar Social.

  10. Obres de millora i reparació a Can Comas.

  11. Adquisició de l'aqüeducte romà.

 

250.000 € en micro-urbanisme per empreses locals

El projecte de pressupostos 2021 conté una segona edició del Pla de Xoc Municipal per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques que provoca la pandèmia. Dins d’aquest pla i també dins el paquet d’inversions s’inclou una partida de 250.000 € que es destinarà a petites actuacions de millora que es podrà encarregar a empreses locals de Pineda. D’aquesta manera, i com ja va succeir amb la primera edició del pla, s’aposta per la inversió municipal en els sectors locals de la construcció i manteniment per lluitar contra la crisi econòmica.

 

Inversió en execució de l’any 2020

A les actuacions i inversions se li han de sumar les iniciades durant el darrer any i que continuen en execució. Les més importants són la construcció del nou Skatepark i reordenació de la Rambla Catalunya, la remodelació de la Biblioteca de Poblenou, les obres de millora del drenatge urbà que es realitzen al passeig Marítim, la construcció del nou giratori del barri de les Creus o la millora de l’accessibilitat al CAP Poblenou i la nova nau de Serveis Municipals ubicada al polígon industrial.