Vés al contingut
1

Bretolada i destrosses a la Confraria de Pescadors

 

Foto: Pescadors de Pineda

 

Aquesta passada nit uns brètols han fet destrosses a la Confraria de Pescadors. En concret han agafat alguns pals per varar les barques, i han fet foc al mig de la confraria, amb el perill que això representa per les embarcacions i les instal.lacions. Els desconeguts haurien fet els actes de nit, i per tant, dins del toc de queda establert a les 10 de la nit i fins les 6 del matí. Els pals de varar afectats són de quatre embarcacions però pel que sembla els desconeguts també han estat remenant altres barques de la confraria pinedenca.

Els desconeguts també han agafat cadires d'un restaurant proper i les han portat fins la mateixa platja. Pel que sembla, per tant, haurien fet 'una festa' a la nit, en plena pandèmia i sense respectar el toc de queda nocturn.


 

No és la primera vegada que les barques de Pineda pateixen bretolades o robatoris de nit. A les barques, per norma general, no hi ha elements de valor que puguin interessar als lladres però qualsevol bretolada pot costar molts diners als patrons. Alguns motors de les barques són peces molt antigues i costa de trobar recanvis i mecànics experts, i això encareix les reparacions. Els patrons de les embarcacions demanen més vigilància i l'Associació d'Amics de Vela Llatina El Mamelló també ha entrat una instància per registre aquest matí, per demanar més vigilància policial a la Platja dels Pescadors.

 

1
Restes del foc. Foto: Ràdio Pineda