Vés al contingut
1

Llibreries i floristeries sí podran posar parada per Sant Jordi

 

Fotos d'arxiu. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista a Sandra Pérez

 

Pineda, com tot Catalunya es prepara per viure un Sant Jordi diferent. L'any passat estàvem en un moment molt complicat i confinats, i no va ser possible cap mena d'activitat. Aquest any, però, hi ha una mica d'obertura, i tot i que la pandèmia no s'ha acabat, almenys hi haurà les parades de Sant Jordi dels professionals, és a dir, llibreries i floristeries. Seguint les recomanacions del Procicat, l'Ajuntament de Pineda seguirà les recomanacions, per tal de desconcentrar l’activitat durant aquesta jornada.

 

1

La regidora de Cultura i Educació, Sandra Pérez, ha dit que «no es podrà gaudir de parades de llibres i roses de les entitats però sí es podrà gaudir d'una altra forma». Les llibreries i les floristeries sí que poden posar una parada davant del seu establiment des d'aquest dimecres. La regidora Sandra Pérez ha dit que «floristes i llibreters poden fer parada davant del seu negoci i ambientar una mica la festivitat».

 

En cas de no poder muntar la parada exactament davant, es poden posar fins a 100 metres de distància de l’establiment. Des de la regidoria de comerç ja s’està contactant amb aquests establiments per oferir-los aquesta possibilitat i concretar els espais de cada parada.

Sandra Pérez ha fet una crida a a tothom a celebrar el Sant Jordi, en família, i apropant-se a les llibreries i floristeries per celebrar aquesta diada i promoure la lectura.

1


 

«Una porta, un conte» per fomentar la lectura dels infants per Sant Jordi

La Biblioteca Manuel Serra i Moret de Pineda presenta el projecte «Una porta, un conte» per aquest Sant Jordi 2021. L’activitat dirigida a infants d’entre 3 i 10 anys pretén treure els contes tradicionals al carrer i promoure la lectura a través de petites portes distribuïdes entre arbres i jardins de Pineda. Cada porta representa l’accés al món imaginari dels diferents contes triats. Per Sant Jordi, al costat de cada porta hi trobaran una persona que farà de contacontes.

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha dit que «es farà una prova pilot enguany, però té intenció de repetir-se cada any». També ha fet un agraïment a tots els contacontes que hi participaran. L'activitat es farà divendres i hi participaran escoles de Pineda i també l'Escola d'Adults.