Vés al contingut
1

'Què és l'amor?' de Montpalau Films ha estat seleccionat al Festival Internacional Fescilmar de Veneçuela

 

Foto: Fotograma del curtmetratge

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Aquest curtmetratge dirigit pel pinedenc Raimon Miranda ha estat seleccionat a aquest festival on hi participen treballs de fins a 34 països diferents. Hi ha l'apartat de cinema experimental, animació, vídeo clip, també sobre la temàtica de la Covid-19, i documental ficció, entre altres. Raimon Miranda ha dit que «no s'ho esperaven però estan molt contents per haver estat preseleccionats».

'Que és l'amor?' és un melodrama psicològic de genere fantàstic de l'any 2020. Té una durada de 10 minuts i és en català. Un grup d’amics es reuneix per fer una celebració. Al començament, tothom es mostra tibant, però gràcies al contacte entre ells, visualitzen uns els problemes dels altres, alhora que els propis.

Raimon Miranda ha dit que el festival tracta de forma especial la psicologia «i justament aquest curt té pinzellades fantàstiques de la condició humana».

Els premis s'atorguen la propera tardor.

 

Trailer del curtmetratge

 

Més projectes de Raimon Miranda

Actualment està preparant un treball sobre un episodi històric conegut popularment com 'La desbandà'. Va ser una massacre humana a la carretera Màlaga-Almeria durant la Guerra Civil espanyola, el 8 de febrer de 1937. Les tropes franquistes van bombardejar per mar i aire, la multitud de refugiats que marxaven cap a Almeria, sota control de l'exèrcit republicà. Segons les estimacions va causar la mort d'entre 3000 i 5000 persones, molt pitjor que altres episodis més famosos com el de Guernika, on van morir unes 250 persones. Algunes fonts arriben a parlar de 10.000 persones mortes, sobretot dones i infants. Segons els historiadors, l'episodi és molt obscur, d'una banda perquè els franquistes van cometre una massacre contra població civil, i perquè el govern de la República no va fer res per ajudar-los ni defensar-los.

 

Raimon Miranda vol fer un treball sobre aquest episodi i ja busca finançament i la realització del guió.