Vés al contingut
1

S’obre la convocatòria d'ajuts al pagament del lloguer

L'objectiu és facilitar l'accés i la permanència en un habitatge de lloguer a sectors de població que han de fer un gran esforç econòmic per pagar el lloguer en proporció als seus ingressos, o bé per a persones en risc d'exclusió social. Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros. El termini per sol·licitar l'ajut s'ha obert aquesta setmana i estarà obert fins al 4 de juny al web de la Generalitat.

Informació:https://habitatge.gencat.cat/ca/ambits/convocatories-ajuts-habitatge/su…


 

Quantia de la subvenció

La subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l’esforç que representi pagar-lo. Per determinar-ne la quantia, es tindrà en compte l'import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud.

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit per als habitatges de la demarcació de Barcelona és de 800 euros mensuals; a Girona i a Tarragona és de 550; de 500 a la demarcació de Lleida, i de 400 a les Terres de l’Ebre.

El tràmit es pot fer forma telemàtica:

 

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20246_Subvencions-per-al-pagament-del-lloguer?category=74aba454-a82c-11e3-a972-000c29052e2c