Vés al contingut
1

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes a Pineda per estafar-ne un altre amb el mètode dels bitllets tintats

 

Foto: Mossos d'Esquadra

 

La Policia Local de Pineda va avisar que dos presumptes estafadors havien quedat amb un home a qui ja havien estafat 17.200 euros amb la intenció de continuar fent-ho. Els arrestats duien a sobre el material que utilitzaven per simular la transformació dels bitllets i 880 euros en efectiu.


 

Són dos homes de 35 i 34 anys, veïns de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa usant el mètode conegut com els ‘bitllets tintats’. Aquest tipus d’estafa consisteix a demanar diners a la víctima assegurant-li que els doblarà o triplicarà mitjançant la còpia dels bitllets amb uns procediments químics que l’estafador suposadament coneix.


 

Un agent va rebre avís de la policia local de Pineda que un home havia estat estafat. La víctima tenia un local en traspàs i dues persones s’hi van interessar, arran d’aquest contacte l’home havia entregat 17.200 euros als dos homes amb la promesa que rebria la quantitat doblada o triplicada i que es veurien poca estona després en un lloc proper. Un cop van marxar l’home va sospitar que l’havien enganyat i va avisar la Policia Local.


 

Segons els Mossos «amb aquesta informació, el grup Fura dels Mossos d’Esquadra de Pineda va organitzar una vigilància discreta i de paisà a la zona on s’havia de produir la cita i van poder actuar per detenir els dos homes per un presumpte delicte d’estafa.


Els arrestats van passar disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar qui va decretar la llibertat amb càrrecs pels dos.