Vés al contingut
1

Noemí Llorens (EM-JuntsxCat): «Una majoria absoluta no ha de tenir implícita una raó absoluta»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La portaveu d'EM-JxCat a l'Ajuntament de Pineda, Noemí Llorens, ha dit aquest matí a Ràdio Pineda que «el govern municipal del PSC té un seguit d'esquerdes després de 14 anys de governar». En aquests dos anys de mandat, Noemí Llorens ha dit que des de l'oposició, Junts no han parat de fer propostes i «algunes s'han escoltat». Ha recordat que el PSC té majoria absoluta, i és cert que veuen «punts positius, però també molts punts negatius». Ha remarcat que la seva manera de treballar és constructiva i que hi ha «bona sintonia perquè els tenen respecte a la feina que han fet des de l'oposició, de forma fonamentada». Ara, encaren els dos anys que queden de mandat posant els reptes principals sobre la taula. Ha dit que «la recuperació a nivell postpandèmia necessita accions ràpides» i ha posat com exemple la Taula de Reconstrucció. Per Noemí Llorens «una majoria absoluta no ha de tenir implícita una raó absoluta».

 

Noemí Llorens també ha parlat d'habitatge social i ha dit que «la pandèmia ha generat noves persones que pateixen». Ha afirmat que la inversió en habitatge social és la més petita de la comarca i que aquest any és cert que s'ha obert una partida d'inversions de 49.000€. Però, ha dit que cal un projecte a mig i llarg termini amb inversió i fixe a cada pressupost anual. També ha fet esment de la necessitat del canvi usos del polígon industrial. Ha explicat que és necessari i que l'Ajuntament «han de treballar per liderar això, que també depèn dels propietaris», ja què cal per obrir noves empreses i generar més feina.

 

Els tres objectius de Junts

També ha parlat dels tres objectius que, durant tot el mandat Junts mantenen damunt la taula: «una Pineda més segura, amb més feina i una Pineda que miri per les persones, on podem incloure, polítiques socials, ensenyament i gent gran entre d'altres». Noemí Llorens, de Junts, ha dit que «portem un any d'incivisme i seguretat» i que «fa anys que prometen les càmeres de seguretat» i encara no hi són. També ha fet referència a la necessitat d'un consell de la Gent gran. Ha parlat del semàfor de la N-II i ha dit que cal preguntar a la gent. També ha parlat del cartell de la Festa de Poblenou, i ha lamentat que estigui escrit només en castellà: «Ja que porta el logo de l'Ajuntament hauria d'estar escrit també en català, tal i com diu el reglament institucional on consta que l'Ajuntament ha de fer que es prioritzi el català. Altres barris ho han fet bilingüe»

 

1

Política catalana i espanyola

En l'entrevista, Noemí Llorens ha parlat de política catalana i espanyola.  «Del pacte de govern a Catalunya vull destacar que el camí cap a la independència són dos camins, i que cal consens i diàleg», i també ha destacat la importància dels «mecanismes de control del govern per mantenir la confiança» entre els dos partits de govern. Ha dit que «cal un govern fort i ferm per anar endavant» i ha posat en valor la conselleria de Drets Socials i la d'Universitats. Pel que ha a les relacions amb l'Estat, ha dit que «hi ha dos espanyes: La que respecta les identitats i la que trepitja. Els que hem viatjat i treballat, hem vist que hi ha qui ens entén i qui no ens entén. I els que governen han de fer que ens entenguin».


 

Demà serà el torn del portaveu del grup municipal de Pineda en Comú, Marcos Ortega, a les 8,40 del matí a Ràdio Pineda i radiopineda.cat.