Vés al contingut
1

Marcos Ortega (PEC): «Pineda té un potencial molt gran per afrontar la crisi que ha provocat la COVID i no s'aprofita»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha dit aquest matí a Ràdio Pineda que Pineda té un potencial molt gran per afrontar la crisi que ha provocat la COVID i no s'aprofita. Defensa que hi ha «uns actors molt potents a nivell social i econòmic, i s'ha de comptar amb ells». Demana que s'aprofitin aquests actors i que no s'actuï amb inèrcia. Marcos Ortega ha posat com exemple un entrenador de futbol que ha de liderar.

 

Des de Pineda En Comú, ha explicat que els preocupa el tema del pressupost. Marcos Ortega defensa que tot allò que està previst a les inversions s'ha de tirar endavant, i ha posat com exemple despeses del pla per eliminar barreres arquitectòniques i millores a l'asfalt dels carrers. Ha insistit que «no és cosa només del darrer exercici, que ha estat marcat per la COVID-19» i ha dit que «quan portes molts anys sense invertir, es nota cada vegada més». També ha fet referència a la despesa en promoció econòmica, «que s'hauria de prendre més seriosament» i que «el 2011 parlàvem del pacte local d'educació, i han passat 10 anys». Marcos Ortega ha dit que calen plans a llarg termini i «treballar a una».

 

La tasca de Pineda En Comú

Marcos Ortega també ha parlat de la tasca del seu grup municipal des de l'oposició. Ha recordat la moció de l'Habitatge, que proposava crear un Pla Local d'Habitatge, com es fa a d'altres municipis. Al gener de 2019 l'objectiu era desenvolupar el Pla Local d'Habitatge, i encara no s'ha fet. També ha concretat les tres prioritats de Pineda en Comú: l'espai public, la seguretat i el civisme i treball. Ha explicat que cal apostar per la política d'inversions a l'espai públic i «fer un pla seriós a anys vista, perquè en dos anys no es remunta» Remarca l'aposta pel Pla de Civisme i treballar-ho amb policia de proximitat i agents cívics. «Fa anys ho teníem i això ho hem perdut». Pel que fa a la feina, ha dit que ha de ser la prioritat: «No pot ser que al nostre municipi estigui al capdavant en les dades de l'atur».

 

A dos anys de noves eleccions, Marcos Ortgea ha dit que Pineda En Comú està fent molta tasca de proximitat, d'estar al costat de la gent, i a fer moltes reunions amb el teixit associatiu, empresarial i comercial. Preveuen a finals d'any fer una segona assemblea, amb noves persones amb responsabilitat i nous lideratges, amb «gent nova, gent jove i gent diversa». 

 

1

 

Política catalana i espanyola

Pel que fa a la política catalana i espanyola, defensa que cal avançar pel dret a decidit i no amb la uniteralitat, i ha insistit que cal teixir aliances pel que fa al dret al dret a decidir, i teixir aliances amb l'Estat per arribar a un referèndum acordat i pactat. A nivell espanyol, ha dit que Unidas Podemos ha contribuit a que el govern de l'estat desenvolupi polítiques d'esquerres. Ha recordat que un sector del partit socialista no ho volia, però al final van acceptar entrar a governar amb els comuns.

 


 

Demà serà el torn de Mònica Palacín, diputada i portaveu de d'ERC-JxP