Vés al contingut
1

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca llegeix un manifest amb el nom 'No són morts, són assassinats'

 

La concentració s'ha fet aquest dimecres a la Plaça de Catalunya de Pineda tal i com s'ha fet a diversos municipis i ciutats arran de la mort d'un home a Barcelona que havia de ser desnonat. També hi han estat presents regidores i regidores d'ERC-JxP, Pineda en Comú i EM-Junts per Catalunya. S'ha llegit un manifest on destaca la mort de l'home de Barcelona «fruit de la desesperació que posa en evidència la falta de mesures de protecció de les administracions». El manifest també denuncia «el paper de molts jutges que obvien els informe vulnerables fet per professionals, perquè els desnonaments es facin efectius». La PAH demana una Llei d'Habitatge Estatal que pugui acabar amb els desnonaments, i lloguers socials per a famílies vulnerables. També es demana la moratòria urgent de la Llei per la protecció de les famílies i que el Govern espanyol retiri els recursos presentats al Tribunal Constitucional, a la Llei que ha aprovat el Parlament de Catalunya.

A la concentració es va poder conèixer el testimoni de famílies que han estat desnonades, o bé que estan a punt d'haver d'abandonar la llar. Aquestes famílies van lamentar la dificultat per tirar endavant i la falta de recursos que ofereix l'administració.

 

1

 

Aquesta concentració ha coincidit amb la concentració que es fa cada dia 16 de cada mes convocada per l'ANC per demanar la llibertat dels 'Jordis'. Com cada dia 16, la concentració també estava convocada a les 8 del vespre a la Plaça de Catalunya de Pineda.