Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): «Pineda necessita millorar les partides d'ajuts a les persones i un govern proactiu»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La regidora portaveu d'ERC-JxP ha dit a Ràdio Pineda que veu «el govern del PSC cansat, i la mostra és que encara no ha pogut presentar el seu Pla d'Actuació Municipal del mandat». En l'entrevista ha dit que el PSC té majoria absoluta però li demanen «governar per a tothom». Afirma que «cal un govern proactiu i no reactiu, i que hores d'ara no se sap quin és el seu full de ruta». Ha afegit que «amb un pla d'actuació, la pandèmia s'hauria pogut gestionar de forma diferent». En l'entrevista també ha dit que «hi ha inèrcia fins i tot en la creació del pressupost, amb partides que no s'utilitzen». També ha parlat de la Taula de Reconstrucció, i ha explicat que «no entenen molt bé el seu funcionament, va començar tard i ha estat poc útil amb només tres reunions des de la seva creació». Segons ha dit «el govern ja té un pla que presenta a la Taula sense buscar altre tipus d'acords amb la resta de grups o els sindicats, patronal o el Tercer Sector».

 

La feina a l'oposició

La regidora-portaveu d'ERC també ha parlat en l'entrevista del funcionament del seu grup municipal, del que ha dit que «tothom hi té veu i ha anat creixent, amb tasques distribuïdes tal i com estan repartides les regidories de l'Ajuntament». També ha dit que «aprofiten el que els permet el Reglament Orgànic Municipal per fer mocions, fer el seguiment i control del Govern municipal, i fer també totes les preguntes» que poden. Ha dit que «han presentat mocions amb contingut social o de drets, o d'altres relacionades amb la vida dels veïns de Pineda, com la demanda de reconstruir la Vall de la Riera de Pineda, o per fomentar l'ús de la bicicleta, o el reconeixement del dol perinatal, totes aprovades». Ara demanen «que tinguin un resultat visible».

 

Pel que fa als reptes que té Pineda per endavant, ha dit que «encara estem en pandèmia, i per això cal modificar el pressupost que permeti vetllar millor per la ciutadania». També ha dit que «altres prioritats a Pineda són propiciar les taules de barri, com al Carme, esgotar partides pressupostàries de caràcter social, o millorar les partides d'ajuts, i treballar més i millor amb els joves». Ha dit que «s'ha fet feina amb els joves, però cal dedicar-hi més esforços en recuperar el teixit econòmic per ajudar als joves a tirar endavant». També ha dit que «els projectes urbanístics són importants per cohesionar bé el municipi» i ha posat com a exemple «el projecte del nou Passeig Marítim, que no veurà la llum».


 

També ha dit que «quan ERC governa, la gent li dóna confiança i això s'ha guanyat en el temps» i ha posat com a exemple les 17 alcaldies que tenen al Maresme o la implantació que tenen arreu del país, governant fins i tot la Generalitat. Pel que fa a Pineda «s'ha mostrat convençuda que podran governar a Pineda si són capaços de treballar i donar confiança a la gent».

 


Política catalana i espanyola

Pel que fa a la política catalana i espanyola ha volgut destacar la importància que Pere Aragonès sigui el President de la Generalitat. Ha explicat que «no confien en allò que arriba del Govern espanyol, perquè no tenen motius». Ha afegit que «Pedro Sánchez és president espanyol per uns acords, i des del Govern de la Generalitat es continua demanant una sortida política per a Catalunya». També ha afegit que «a Espanya al final és igual qui governi perquè l'Estat té estructures pre-democràtiques que es mantenen». Ha dit que «Pere Aragonès ha format l'equip que necessita el país per sortir de la pandèmia i perquè ningú es quedi enrere» i que «a Catalunya es viurà una etapa històrica, amb fermesa per l'enfortiment de les institucions catalanes, amb polítiques socials, feministes i verdes».