Vés al contingut
1

Deixalles i incivisme a Pineda: la pregunta d'ERC-JxP i les accions que preveu el govern del PSC

 

Foto d'arxiu.

 

La regidora Meritxell Mateu va preguntar per la problemàtica de l'incivisme a Pineda, posant per exemple les deixalles abocades al nou Skate Park o les runes que hi ha a una terrassa tancada a la plaça de les Mèlies. La regidora d'ERC-JxP ha lamentat les deixalles de l'skate parc «amb deixalles i vidres fins i tot a la mateixa pista». També ha dit que «hi ha espais molt concorreguts com ara la Plaça de les Mèlies amb una terrassa a mig desmuntar on s'hi acumula brutícia». L'alcalde de Pineda Xavier Amor va explicar que estan preparant noves accions per evitar situacions com aquestes. Va destacar una nova campanya de conscienciació que s'està preparant i que destinaran més recursos. També va informar que en breu començarà un servei de cap de setmana de recollida de trastos i andròmines. Pel que fa al Skate, va destacar que els propis usuaris van organitzar torns de vigilància la nit de Sant Joan per vigilar que no es tiressin petards ni s'hi fessin destrosses. També ha afegit que «es vol actuar en alguns punts concrets davant l'incivisme que fan algunes persones, i també es vol actuar a la Platja de Pineda on s'hi produeixen botellons a la nit».

ERC també va preguntar per la Fundació Pertegaz i la masia de Can Teixidor i van dir que «es podria estudiar ubicar-ho en altres espais com ara el terreny darrera l'antiga biblioteca». També han destacat que Can Teixidor necessita de molts recursos per la reforma i té un problema estructural. També van demanar que es pugui reunir properament el Consell de Dones de Pineda, ara que l'Ajuntament disposa d'una tècnica d'Igualtat.

En el ple també han fet un prec per saber «l'estat en què es troben les mocions aprovades per ple per fer-les efectives» perquè segons han dit «quan s'aprova una moció s'aprova també un compromís». Lar regidora portaveu d'ERC-JxP va fer un agraïment a la comunitat educativa de Pineda en aquest curs, que ha estat marcat per la pandèmia. També ha preguntat per les dades de la demanda de beques de casal d'estiu. Ha dit que «els preocupa que algunes famílies no sàpiguen encara si rebran una subvenció». La regidora d'Educació i Cultura, Sandra Pérez ha explicat que «hi ha un increment de demanda i ara s'està fent el recompte i l'informe per atorgar les beques».