Vés al contingut
1

Salut inicia la vacunació per als joves de la franja de 12 a 15 anys a Catalunya

 

Foto. Ràdio Pineda
 

El Departament de Salut inicia la vacunació de la COVID-19 per a la franja d’edat de persones de 12 a 15 anys, als diversos punts vacunals de tot Catalunya.

Els adolescents de 12 a 15 anys podran demanar cita per vacunar-se contra la covid-19 a partir d'aquest dimecres. Es vol vacunar els més joves per "facilitar el bon funcionament" dels centres de secundària, batxillerat i FP de cara al curs vinent.

D'aquesta manera, s'obre la vacunació per als nascuts entre el 2006 i el 2009. Els menors que hagin nascut el 2009 han d'haver fet els 12 anys per vacunar-se. En total, la nova franja d'edat aplega unes 300.000 persones.

Aquestes hauran de demanar cita de la mateixa manera que ho fan la resta de col·lectius, a través del portal web habilitat. El Departament de Salut ha recordat però que els menors de 16 anys han d'anar a vacunar-se acompanyats dels pares o el tutor legal.

80.000 dosis disponibles
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha fet també una crida al conjunt de la població a demanar cita per vacunar-se. Segons ha explicat, hi ha unes 80.000 dosis disponibles. Ha recordat que és possible vacunar-se el vaccí allà on s'estigui estiuejant però ha demanat que es tingui en compte que la segona dosi s'haurà d'administrar al mateix lloc.