Vés al contingut
1

La Fundació Social Obra de Maria col·labora amb l’Institut Guttmann en el projecte “El Cor de Guttmann”

Foto. Fundació Social Obra de Maria

 

El Cor de Guttmann” és un projecte que té com a objectiu impulsar la renovació de l’Àrea de Rehabilitació de l’Institut Guttmann – Hospital de Neurorehabilitació, un espai que atén diàriament prop de 300 pacients (entre adults, joves i infants) amb una lesió d’origen neurològic (lesions medul·lars, dany cerebral, Ictus, Traumatisme cranioencefàlic, etc.)

 

Amb aquesta col·laboració, la Fundació Social Obra de Maria de Calella passa a formar part de la iniciativa “Empresa Amiga de l’Institut Guttmann”, sumant-se així a d’altres empreses, entitats i persones que, amb la seva solidaritat, impulsen la consecució dels objectius fundacionals de la Fundació Institut Guttmann.


 

Institut Guttmann

Aquesta ampliació té com a objectiu l’actualització i la millora d’un dels espais de neurorehabilitació més avançats al món, amb les tecnologies més innovadores i els millors professionals; i tot en un espai modern, confortable i adaptat a les necessitats de pacients que precisen d’una intervenció personalitzada, especialitzada i intensiva. L’Institut Guttmann atén anualment prop de 5.000 pacients, un terç dels quals són majors de 60 anys, i realitza anualment més de 350 intervencions quirúrgiques de la seva especialitat. 

El compromís per part de la Fundació Social Obra de Maria ha estat i segueix sent vetllar pel benestar i la millora de la qualitat de vida de les persones que necessiten una atenció especialitzada, motiu que ha despertat l’interès en col·laborar amb l’Institut Guttmann, centre de referència del sistema sanitari català i espanyol en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació especialitzada, integral i intensiva de les persones amb una discapacitat d’origen neurològic.

 

1

 

La Fundació Social de l'Obra de Maria

La Fundació Social Obra de Maria va néixer el maig de 2019 a Calella després de la dissolució de l’Associació Obra de Maria, la qual va gestionar durant quasi 40 anys un geriàtric. Per aquest motiu, la Fundació està impregnada des d’un bon inici per la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones dependents i el seu acompanyament fins al final de la vida. 

Actualment, l’Institut Guttmann ja disposa d’una àrea de rehabilitació funcional de més de 3.500m2 que inclou un gimnàs, un pavelló poliesportiu per a la pràctica d’activitats físiques, esportives i lúdiques, una piscina i una zona d’hidroteràpia, una zona de teràpia ocupacional i una pista exterior d’entrenament. El nou espai permetrà treballar en un nou entorn més ampli, còmode, eficient, més adaptat a les mesures de bioseguretat i sobre tot, en base a un nou enfoc del procés neurorehabilitador que permetrà millorar i optimitzar els resultats rehabilitadors dels pacients.

En agraïment a aquesta donació, que es suma als ajuts rebuts d’altres entitats i particulars, la Fundació Social Obra de Maria entra a formar part de les Empreses Amigues del l’Institut Guttmann, una iniciativa que reconeix a aquelles organitzacions que, dins el seu compromís social, vetllen per aconseguir un món millor i una societat més justa amb una major igualtat d’oportunitats per a tothom.

 

1