Vés al contingut
1

Resum del ple municipal ordinari del mes de març

 

Escolta aquí el ple municipal

 

El ple municipal va aprovar per unanimitat una modificació de l’Ordenança Fiscal del transport turístic de viatgers, és a dir, el conegut com a Xino-Xano, regulant les tarifes com a ‘preus públics’. També s’ha inclòs una proposta de reconéixer una bonificació a les persones amb diversitat funcional.

 

En relació amb Recursos Humans de l’Ajuntament de Pineda, el ple va aprovar la creació d’una nova plaça pública, la de Tècnic d’Administració Especial per als Serveis Econòmics. També es va aprovar la modificació del catàleg de llocs de treball per incloure aquesta plaça. El PSC i Pineda En Comú van votar a favor ERC-JxP i EM-Junts es van abstenir.

 

El ple va aprovar per unanimitat el Conveni entre l’Ajuntament de Pineda i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pineda de Mar 2021 i també el reglament de l’entitat. Els i les portaveus municipals van desitjar sort i encerts al col·lectiu i van donar-hi el seu suport.

 

De l’Àrea de Qualitat de Vida, el ple va aprovar per unanimitat una modificació de les Bases reguladores per a l'atorgament de beques i ajuts en matèria d'Educació i d’Esports. Amb les noves bases, les famílies podran entregar l’últim exercici de la Renda que tinguin, ja sigui la de l’any en curs o la de l’anterior, a fi que no es retriguin els terminis.

 


 

Torn obert de paraules

ERC-JxP ha preguntat per l'acord de la qualitat de l'aire i determinar el seu full de ruta a Pineda. També han preguntat per les càmeres de vigilància a Can Carreras per saber quan es començaran a instal.lar i segons les previsions es farà abans de l'estiu segons el govern local. També han preguntat per les modificacions de crèdit del pressupost municipal que ha fet l'equip de govern que al seu parer, «són un desgavell». També han preguntat per la millora de l'Avinguda dels Tarongers i per demanar més seguretat que demanen els veïns. També han preguntat per l'accés a l'habitatge a Pineda i per això demanen informació sobre quines actuacions fa l'Ajuntament per facilitar l'accés a l'habitatge per a persones amb dificultats per a trobar-ne.

 

Pineda en Comú ha preguntat si encara queden per pagar ajuts de 2021 i quin és el termini per a pagar els deutes. També ha demanat canvis i evitar els problemes el 2022 per evitar ajuts a famílies i entitats. També ha preguntat per la Taula de Reconstrucció un cop el govern «ha decidit donar-la per acabada un cop passat la covid». El regidor Marcos Ortega també ha dit que «algunes zones asfaltades no estan pintades i crea sensació d'inseguretat» per evitar perills i accidents. També ha demanat si es farà o no la fira d'estiu i donar més informació als paradistes. També ha demanat que l'Ajuntament els faci arribar tota la informació de les activitats que es fan a Pineda.

 

EM-Junts per Catalunya també ha dit que la zona verda «s'ha pintat amb un color verd diferent i això pot crear confusió». Ha preguntat pel Congrés de Joventut i perquè l'Ajuntament de Pineda no hi ha participat. També ha demanat millorar els ajornaments dels pagaments del 2021 i posar-se al dia i ha preguntat «què falta per pagar». També ha preguntat per les inscripcions d'escoles i instituts de Pineda i si tothom tindrà plaça. L'Ajuntament ha dit que «els alumnes tenen garantida la plaça». Finalment EM-JxCat ha preguntat pel festival que acollirà Pineda de Miss i Mister Universo España al mes de juny i ha demanat un informe sobre a què compromet a l'Ajuntament a celebrar l'esdeveniment. També ha demanat informació sobre els resultats del Nadal a Pineda.


 

El ple s'ha celebrat de forma telemàtica i s'ha pogut seguir en directe a radiopineda.cat, APP a mòbils de Ràdio Pineda i al Canal YouTube de l'Ajuntament.