Vés al contingut
1

L'ocupació hotelera a l'Alt Maresme pot rondar el 60%

 

El sector hoteler encara la Setmana Santa amb perspectives desiguals pel que fa a l'ocupació. Mentre a diverses zones de Catalunya l'ocupació pot ser del 70% al 90%, a l'Alt Maresme no són tant optimismes. La guerra a Ucraïna ha desestabilitzat el sector turístic internacional. Estimen que l'ocupació rondarà el 60%, tot i que esperen registrar reserves de darrera hora, sobretot de proximitat.


 

Reserves de darrera hora

El president del Gremi d'Hostaleria, Jordi Noguera, confia que les reserves d'última hora ajudin a maquillar una mica les xifres. De fet, Noguera assegura que fins fa pocs dies hi havia poques reserves però el cap de setmana les vendes s'han començat a activar. Es tracta, sobretot, de turisme de proximitat, de l'àrea metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya, en detriment del públic internacional.

En aquest sentit, el president del Gremi assegura que els previsions a principis d'any eren més bones amb el "final de la pandèmia", però admet que el conflicte rus ha "desestabilitzat" alguns mercats. Pel que fa a l'estiu, però, espera que la tendència a l'alça es consolidi a partir del mes de juny i es puguin registrar fins a "quatre mesos amb ocupacions molt altes".