Vés al contingut
1

Cinemart arriba a la seva vuitena edició on es podran veure grans treballs cinematogràfics

 

Escolta aquí l'entrevista

 

El Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda se celebrarà a L’Auditori entre el 26 de setembre i l’1 d’octubre. Es podran veure els treballs de professionals de renom com Javier Fesser (Campeones i Camino), i com a actors, Luis Tosar o Daniel Guzmán, que també seran a Pineda. Les produccions internacionals es combinaran amb propostes locals i col·laboracions amb entitats pinedenques.

El president de Cinemart és Javier Sánchez i ha dit que «hi ha treballs de 57 països diferents» i per tant té una «gran projecció internacional» i ha destacat els actors que seran a Pineda, on es podran veure també els seus darrers treballs.

Cinemart 1

La VIII edició del Cinemart, Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, projectarà una variada selecció de curtmetratges. Dilluns es farà la Gala Inaugural a les 7 de la tarda i les primeres projeccions a les 19.30h, un horari que es repetirà tota la setmana fins el dissabte 1 d’octubre, amb la cloenda i entrega de premis a partir de 2/4 de 9 del vespre. La gala de cloenda comptarà amb la presentadora Aina Rite i cal invitació per accedir-hi. Es poden demanar a Can Comas i és amb entrada gratuïta.


 

Rosa Garcia és membre de la junta i ha dit que «el jurat té la col.laboració de molta gent i han vist els treballs moltes vegades». També ha dit que «hi ha treballs que expliquen coses reivindicatives». En total s'han rebut cap a 700 treballs diferents.

 

També han explicat que «el festival es centra molt en la comèdia» i s'hi podran veure bons treballs. L’entrada a totes les sessions és gratuïta, i el públic assistent tindrà l’oportunitat de votar i decidir els guanyadors dels quatre premis: Millor Curt Vila de Pineda, Millor Curt d’Animació, Millor Comèdia – Josep Martín- i el Premi del Públic. Entre les obres candidates hi ha 'Kellys', de Javier Fesser, director de films d’èxit com 'Campeones' o 'Camino'. Els actors Luis Tosar i Daniel Guzmán també seran candidats als premis amb l’obra 'Cemento y Acero', dirigida pel català Oriol Villar.


 

Talent internacional i local

El talent que es podrà veure a la pantalla del Festival arribarà de diferents indrets com Turquia, Hongria, Estats Units, Anglaterra, Xile o els Països Baixos. A més del caràcter internacional, els organitzadors també reforcen el seu compromís local amb la producció local del curtmetratge Arethusa, la col·laboració del Centre Cultural Recreatiu en la gala de cloenda i la projecció de les obres del jove maresmenc Marc Vilalta.


 

Arethusa

Dimecres es presentarà el projecte Arethusa que és un nou migmetratge que presentaran properament i que va quedar aturat per la pandèmia i ara es reprèn. El treball està centrat en l'època romana i l'aqüeducte de Can Cua, entre altres. Properament es farà un nou càsting amb l'objectiu que tothom qui s'apunti surti a la filmació.