Vés al contingut
1

Recollida selectiva a Pineda: El ple renova el conveni amb el Consell Comarcal i debat com millorar el servei

 

Escolta el ple municipal

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat renovar el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per la recollida selectiva de vidre, paper i envasos. Ho va explicar en el ple el regidor de Medi Ambient, Santiago Macip. Va dir que també preveuen poder tornar a ampliar el servei a l'estiu, i que ara instal·laran noves illes de recollida selectiva al municipi.

Van votar a favor el govern del PSC i els grups de l'oposició, ERC, Pineda en Comú i Junts. La portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín va dir que també cal potenciar la recollida porta a porta dels establiments comercials, i els va emplaçar a fer una campanya perquè en facin un bon ús, i no omplin de residus els contenidors que fa servir la resta de la ciutadania.

El portaveu de Pineda En Comí, Marcos Ortega va dir que a banda del conveni, cal millorar el servei i potenciar el porta a porta amb els comerciants.

La portaveu de Junts, Noemí Llorens va dir que a l'estiu s'haurà d¡'incrementar el servei, com va passar el 2022.

 

El ple també va aprovar per unanimitat la pròrroga del conveni amb el Consell Comarcal per la recollida i atenció d'animals abandonats. ERC, Pineda en Comú i Junts van votar a favor, però van demanar un protocol a nivell local i també dades de recollida d'animals domèstics a Pineda.


El ple va donar compte del decret d'alcaldia que deixa sense activitat l'Organisme Autònom Fundació Pública municipal Joan Josep Tharrats d'Art Gràfic.

 

El ple va debatre una moció d'ERC-Junts x Pineda per demanar garantia del dret a vot, actiu i passiu. Van votar a favor ERC i Pineda en Comú, mentre que PSC i Junts van votar en contra.


 

El ple va debatre una moció d'ERC-Junts x Pineda per demanar garantia del dret a vot, actiu i passiu. Van votar a favor ERC i Pineda en Comú, mentre que PSC i Junts van votar en contra.

 

PSC va votar en contra La regidora Sílvia Biosca va dir que és una proposta electoralista, que no té recorregut legal perquè no es pot equiparar el dret a vot a només l'empadronament, i poc treballada, ja que el cens està tancat i no es pot canviar la legislació. També va dir que cal una reciprocitat amb altres països.

Pineda En Comú va votar a favor Marcos Ortega va dir que aquesta moció és només «una declaració d'intencions», però que estan d'acord en que s'han de donar facilitats per participar a tota la ciutadania

Junts va votar en contra la moció no deixa de ser una declaració d'intencions, però la proposta és ara per ara, irrealitzable. A Pineda hem de ser realistes, i no es pot canviar això des del municipi, ja que és una llei estatal, la LOREG. Va defensar també una nova llei catalana.

 

Podeu tornar a escoltar el ple al servei de ràdio a la carta radiopineda.cat, APP de Ràdio Pineda i canal YouTube de l'Ajuntament.

 

 

TORN OBERT DE PARAULES

ERC-JxP ha preguntat per les obres que es veuen a Pineda per canviar usos comercials per usos habitacionals a molts baixos de Pineda. Per això demanen si l'Ajuntament té una normativa que expressament permeti aquest fet als eixos comercials, perquè en detriment del teixit comercial de Pineda.

També han criticat que un 'youtuber' participés a la Cavalcada de Reis de Pineda i han demanat que els infants siguin sempre els protagonistes. Han demanat «no fer populisme fàcil» i han demanat una reflexió. L'alcalde pinedenc ha dit que «un cop ha vist el resultat, ara no ho repetiria». Ha dit que «hauria estat millor fer un acte apart un cop vist l'acte». Va agrair la crítica constructiva d'ERC-JxP.

També han demanat millores a les illes de recollida selectiva de Pineda i ha demanat informació sobre com seran les noves illes de Pineda i sobre com millorar l'incivisme.

També han demanat millores a la passera del Camí del Mig i l'equip de govern ha dit que «l'ACA ha fet una observació, però tirarà endavant l'obra». ERC-JxP també ha preguntat perquè s'han fet tanques a Can Martorell i sobre quines accions s'hi duran a terme i ha demanat «més vigilància». L'equip de govern ha dit que «el parc natural s'ampliarà fins a Can Martorell en un futur i s'ha fet la tanca però a peu s'hi pot passar, per evitar fer càmping en aquella zona i evitar abocaments».


 


 

Pineda en Comú ha demanat «crear una comissió de partits per prioritzar les inversions dels Next Generation, per aconseguir grans inversions». També han demanat millores al CAP de Poblenou, on hi ha hagut avaries a l'aire condicionat. L'equip de govern ha dit que «s'han previst millores per optimitzar l'energia entre altres i també s'hi han fet reformes vàries». També ha demanat millores en la nova licitació per Can Xaubet, en aspecte esportius i millores pels treballadors i ampliar les seves jornades laborals. També ha demanat més informació sobre la Fundació Pertegaz per Pineda i l'alcalde ha dit que «hi ha algunes dificultats per ajudar en fer el projecte perquè no és fàcil i no descarten». També han demanat el reglament de participació


 

EM-Junts per Catalunya ha demanat informació sobre l'estudi per fer un ascensor soterrat a la NII just al punt on hi ha el semàfor i ha parlat d'un aspecte al voltant del cost del projecte. Xavier Amor ha dit que «el semàfor ha donat resposta a molta gent que necessitava el servei i el projecte de pacificació contempla anul·lar gairebé tots els passos soterrats a la NII». També ha demanat per l'inici de les obres de la biblioteca de Poblenou. Finalment ha demanat pel programa de Turisme Familiar i a quins drets disposa Pineda per tenir el segell.

Ha preguntat pel conveni de transport adaptat que es fa sota demanda.