Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda celebra el ple d'abril, a la recta final del mandat 2019-2023

 

Escolta AQUÍ el ple municipal

 

L'Ajuntament de Pineda celebra el ple d'abril, a la recta final del mandat 2019-2023. De fet, es tracta d'un dels darrers plens abans de les Eleccions, ja que només quedaran el ple de sorteig de les meses electorals el 2 de maig, i el darrer ple, ja en campanya electoral, el 22 de maig, en que s'aprovarà l'acte d'aquest.

El ple d'abril, celebrat aquest dilluns a la tarda, ha aprovat els comptes anuals de la societat Via a Punt SL que gestiona la zona blava i zona verda de Pineda. Els comptes han estat positius i tots els partits hi han votat a favor. El ple també ha aprovat alguns punts referents a les properes Eleccions Municipals del 28M i altres aspectes tècnics interns. El ple també ha aprovat les bases pel concurs de cartells contra el tabaquisme i la tarifació social de l'Escola d'Adults de Pineda.

El ple també ha aprovat un document per l'ampliació de la xarxa viària de la via de Santa Susanna. El punt fa referència a les futures obres per fer un pas soterrat a la via del tren en el seu tram a Santa Susanna.


 

Dues mocions al ple d'abril

 

Moció de suport a la renda bàsica universal

ERC-JxP ha presentat una moció de suport a la renda bàsica universal i el pla pilot de la renda. PEC ha votat a favor mentre que el PSC hi ha votat en contra igual que EM-JxCat, per tant, no ha tirat endavant.

ERC va defensar que és una eina per reduir les desigualtat i donar opcions a moltes famílies per sortir de la precarietat. Junts va considerar que la moció no seria sostenible econòmicament i el PSC va defensar que ja hi ha mecanismes per l'atenció de les persones que e spoden treballar.

Moció per a la defensa dels Serveis Socials a Catalunya

Pineda en Comú ha presentat una moció per a la millora dels serveis socials dels municipis de Catalunya. El ple l'ha aprovat per unanimitat amb els vots del PSC, ERC-JxP i EM-Junts també hi ha votat a favor. La moció recull que el model actual no considera els serveis socials com un dret, ni disposa d’una porta d’entrada universal com es promulga a la llei. També que arreu de Catalunya estan col·lapsats i sense recursos suficients. Per tant, reclama a totes les administracions la millora de les polítiques en serveis socials i la seva defensa com a servei públic essencial per a la ciutadania.

 

El ple municipal també va ser notícia per l'acció de protesta de treballadors i treballadores municipals, que van ser presents al ple, en una convocatòria de les tres forces sindicals que formen la mesa de negociació: UGT, Intersindical i CCOO. La convocatòria era per assistir amb armilla groga al ple, «respectant l'organ municipal». Els treballadors tenen discrepàncies amb l'equip de govern al voltant de les negociacions sobre uns pagaments que els treballadors reclamen com a pendents.

 

Torn obert de paraules


ERC-JxP ha demanat a l'equip de govern a que trobi un acord amb els treballadors de l'Ajuntament de Pineda. El PSC ha defensat l'acord per haver signat una revisió dels llocs de treball, que es va signat el mes de març així com l'estabilització dels interins. La regidora Ester Puertas ha defensat la gestió de la crisi.

També han preguntat per la Fira Treballa i han dit que «hauria calgut més dignitat per les persones que hi van anar a buscar feina – i han dit-, no es poden traspassar línies, en una iniciativa amb un format desafortunat». També han agraït que l'equip de govern hagi promès una línia de bus que passi per Can Pelai. Han demanat per la ruta alternativa els divendres ja que hi haurà mercat. També han preguntat per l'estació de Rodalies de Pineda i han preguntat per les millores que ha promès Adif a l'estació de Pineda i han dit que «cales més inversions a l'estació pinedenca». També han demanat pel contracte de la llar d'infants de Pineda i han preguntat per les noves condicions i si l'empresa que ara ho gestiona, podrà continuar.


Pineda en Comú ha preguntat pels problemes amb els treballadors municipals i ha demanat celeritat per solucionar-los. També ha preguntat per unes queixes dels veïns de Santa Anna al voltant de l'empresa Tinfer, ja que segons asseguren, emeten emissions que poden afectar la salut de les persones. També asseguren que la llicència està caducada i cal trobar una solució a la situació. El regidor Santiago Macip ha dit que «han traslladat la situació al Consell Comarcal i ara l'empresa ha de passar una inspecció per corregir les deficiències que pugui tenir». Segons ha dit «actualment no hi ha cap informe definitiu i en breu es tornaran a reunir amb els veïns».

També ha demanat millores en les canonades d'aigua per estalviar pèrdues. El regidor Macip ha dit que més de la meitat de les canonades són d'uralita i ara per ara és difícil de fer un pla per a canviar-les. També han preguntat pel pla de voreres i ha demanat «més qualitat i menys quantitat perquè en alguns punts les obres no estan ben fetes». També ha dit que «les places mereixen unes llambordes diferenciades per a fer-les més boniques».


 

EM-Junts per Catalunya ha preguntat per la manca d'acord entre el govern local i els treballadors i ha dit que «hi ha un deute moral i ha demanat que la negociació continuï. També ha parlat de la gent gran i ha afegit que volen crear el Consell de la Gent Gran de Pineda. També ha preguntat per unes queixes sobre retards pel que fa a les ajudes de lloguers. També han demanat la regulació de la ordenança dels patinets i ha dit que «els joves amb patinet no respecten la normativa i cal reforçar-la i posar sancions per evitar accidents greus».