Vés al contingut
1

El Ple de l'Ajuntament de Pineda ha tancat el mandat 2019-2023

 

 

De fet, es el darrer ple municipal abans de les Eleccions, un cop ja s'ha fet el sorteig de les meses electorals. El ple ve marcat per la modificació de les bases d'execució del pressupost, i per l'aprovació d'unes obres a l'escola Poblenou i obres a l'Institut Joan Coromines. Els punts han rebut els vots a favor de tots els partits polítics excepte Junts que s'ha abstingut.

També porta a aprovació el Pla d'Emergències en situacions de sequera. El punt fa referència al pla perquè els pobles de Catalunya presentin el seu pla per fer front a la sequera tal i com ha fet l'Ajuntament de Pineda. Tots els partits hi han votat a favor i s'ha demanat una campanya informativa per advertit a la població de la necessitat d'estalviar aigua i mantenir les fonts públiques per estalviar el màxim d'aigua.

El ple també aprova la modificació de l'ordenança de sorolls i vibracions. Segons l'equip de govern no s'han presentat al.legacions i per tant, es passa a la seva aprovació definitiva. Els partits hi han votat a favor i han demanat que es vetlli per complir la normativa.

El ple també ha aprovat la preparació de bens i activitats dels membres electes de la Corporació i personal directiu, tal i com marca la llei. També ha aprovat una modificació de la plantilla de personal a la Policia Local.

El ple també ha donat compte de l'execució del pressupost 2023 i també la part de control i seguiment del govern municipal.

 

2


 

Els partits polítics han acomiadat el mandat actual

Els regidors i les regidores han agraït el suport de tot el Consistori, al personal municipal i de tots els companys de la resta de partits. En el comiat han tingut paraules d'agraïment i també emotives en alguns moments. També s'ha destacat que ha estat un mandat marcat per la pandèmia, i han agraït el bon clima que es viu a la Sala de Plens. També han parlat d'aspectes passats al darrer mandat, sobretot en clau personal per alguns dels regidors i regidores de l'Ajuntament.

Els regidors i regidores que segur que ja no continuaran, també s'han acomiadat del plenari a nivell personal, explicant les seves vivències dins del món de la política local. Ho han fet tots els partits i les intervencions han anat per ordre de partits de menys a més representació. Avui s'han acomiadat Sònia Moraleda, Jordi Masnou, Carmen Vila, Marta Garcia i Jaume Valls.

L'alcalde Xavier Amor ha tancat el ple com és habitual. Ha fet un agraïment al ple, el seu tarannà i el to que es fa servir. També a les entitats i en general a tota la vila de Pineda.

 

Amor ha recordat de forma especial, «quan va arribar la pandèmia i la feina que es va fer entre tots des de l'Ajuntament».

El ple va acabar amb l'entrega d'un record a cadascú del plenari. Es tracta d'una peça artística de Joan Rodés.