Vés al contingut
1

El nou plenari de l'Ajuntament de Pineda es constituirà el dissabte 17 de juny

Amb els resultats de les Eleccions Municipals del 28M, ara el calendari passa per la constitució del nou Ajuntament de Pineda. Serà dissabte 17 de juny a les 12 del migdia a tots els ajuntaments de l'Estat.

La constitució del nou Ajuntament es farà en un acte solemne en que prometran o juraran el càrrec tots els regidors i regidores electes de les cinc formacions amb representació: PSC, ERC, Junts per Pineda, PP i Pineda En Comú. És el dia en que Xavier Amor, amb una nova majoria absoluta del PSC, prometrà o jurarà el càrrec com a alcalde.


 

Funcionament de l'acte

L'acte començarà amb la constitució de la Mesa d'edat, amb el regidor més gran i el més jove. Tot seguit, els 21 regidors i regidores hauran de prometre o jurar el càrrec, i es constituirà el nou plenari. Mitjançant la votació, els regidors escolliran l'alcalde. És un procediment de votació secreta, en la qual cada regidor electe dipositarà el vot en una urna històrica, destinada per a aquesta finalitat. Una vegada efectuada la votació es procedeix a realitzar l'escrutini i el resultat és anunciat pel President de la mesa d'edat.

Després d'acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde assumirà la presidència de la sessió, tindrà la paraula, i d'acord amb el protocol establert, donarà també la paraula als portaveus dels diferents grups municipals.


 

El nou plenari, amb 5 grups i 6 cares noves

El ple de l'Ajuntament de Pineda té 21 regidors i regidores i aquest mandat passa de 4 a 5 grups municipals. El PSC, amb Xavier Amor al capdavant, suma 13 representants. ERC té Mònica Palacín de portaveu i suma un total de 4 representants. Junts per Pineda té dos representants amb Noemí Llorens de cap de llista. Torna a l'Ajuntament de Pineda Diego Sánchez, portaveu del PP. I continua Marcos Ortega, com a portaveu de Pineda En Comú.


 

El nou plenari tindrà 6 cares noves, que fins ara no havien tingut responsabilitats municipals. Per part del PSC s'estrenen Carmen Montoya, Verónica Itzaina i Ana Pérez. Per part d'ERC les cares noves seran David Ponsdomenech i Montserrat Moral. I a Junts s'estrena Joan Mora.


 

Regidors i regidories

Els regidors que repeteixen no tenen perquè repetir regidories, que poden canviar. Seran els regidors-delegats de cada àrea mentre que l'alcalde és nomenat 'Alcalde-President de la Corporació'.

Uns dies més tard més tard de la Constitució de l'Ajuntament, hi haurà un nou ple per repartir les carteres entre els regidors de govern, conegut com 'El Ple del Cartipàs'. En aquest ple no hi ha altres temes a debat. El ple amb la nova composició de govern i oposició es farà al juliol, on sí que ja es podran tractar temes referents al nou mandat 2023-2027.