Vés al contingut
1

Els diagnòstics de covid es dupliquen en un mes a Catalunya

 

 

Els contagis de la covid-19 a Catalunya van en augment. Les dades que publica el Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (SIVIC) mostren que l'atenció primària ha diagnosticat més del doble de casos que fa un mes. Així, en l'última setmana de juliol, es van diagnosticar 4.531 casos, mentre que en la darrera de juny, 1.942, i des d'aleshores han anat incrementant. A més, els CAP no havien registrat més de 4.000 casos en una setmana des de mitjans de desembre. Ara hi ha 376 persones ingressades amb covid als hospitals, 66 més que la setmana anterior, mentre que el nombre de pacients a les UCI per aquesta malaltia es manté en 13. Les farmàcies estan notant un increment de la demanda de tests d'antígens.


 


 

La web del SIVIC mostra que la incidència de les infeccions respiratòries es manté en ascens a Catalunya, tot i que els nivells de transmissió són baixos, i el virus de la covid-19 és el més freqüent.

En tots els grups d'edat s'està notant l'augment de diagnòstics de la covid-19, encara que en menor mesura entre els infants. L'increment de contagis també es nota en els pacients ingressats a planta, 376. D'aquests, 134 són majors de 80 anys i 82 tenen entre 70 i 79 anys.

Segons ha pogut constatar l'ACN, algunes farmàcies asseguren que han notat molt la venda de tests d'antígens en les últimes dues o tres setmanes, així com les visites de clients que hi acudeixen amb tos o altres símptomes compatibles amb la covid-19. Ara que ja no és obligatori dur la mascareta, precisament, alguns treballadors de la farmàcia admeten que han optat per tornar-se-la a posar per atendre clients, i alguns clients també se la tornen a posar si tenen símptomes. Davant l'augment dels casos i de la venda de tests, diuen, prefereixen no exposar-se al risc d'un possible contagi. Els farmacèutics consultats diuen que el perfil de compradors és variat i que normalment no acaben notificant si després han donat positiu o negatiu.