Vés al contingut
1

Els Gegants de Pineda són els Convidats d'Honor de les festes de Maó, a Menorca

 

Foto. Ajuntament de Maó.

 

Per primer cop la colla pinedenca participa a les Festes de Gràcia de Maó, unes festes molt espectaculars en que hi participa tota la cultura popular de l'illa. Cada any conviden una colla d'honor, i enguany és la colla de Pineda. El viatge comença el dimarts 5 de setembre fins el dia 10 i els Gegants de Pineda participaran en tres cercaviles que apleguen milers de persones, ja que també s'hi celebren els tradicionals 'jaleos' amb cavalls. Durant les festes, els Gegants de Pineda estaran exposats a l'Ajuntament de Maó i participaran en visites culturals diverses.

La colla pinedenca també formarà part del pregó de la Festa Major i mostraran diversos balls a la plaça. Els gegants pinedencs també faran un recorregut d'honor acompanyats de les figures menorquines i també del famós 'cavall de Maó' així com de la 'mascletà i volteig de campanes'.

 

L'Ajuntament de Pineda també farà entrega a l'Ajuntament de Maó i a la colla de la ciutat menorquina, d'un record en reconeixement per haver estar la vila convidada de les festes de 2023. Aquesta és una de les trobades més importants de la colla de Pineda. La primera petició de participar-hi es va fer el 2016 i enguany ha estat la colla triada per ser els Gegants d'Honor de Maó.

 

Aquesta visita també es fa gràcies a la col.laboració i patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat pel foment de les tradicions i la cultura catalana.

 

 

1

 

 


 

Els gegants menorquins també visitaran Pineda properament i seran els convidats destacats de la trobada que es farà per la propera Festa Major.

 

1

 

1
Foto. Colla de Geganters i Grallers de Pineda