Vés al contingut
1

Experiència única dels Gegants de Pineda a les festes de Maó

 

Fotos: Colla de Geganters i Grallers de Pineda

 

«Impressionant visita i tracte. Aquesta experiència està al TOP5 de la nostra història’» Així ha definit la colla pinedenca la seva participació a les Festes de la Mare de Déu de Gràcia. Era la primera vegada que els Gegants de Pineda participaven a les festes de Maó com a colla d’honor convidada. Els Gegants de Pineda han participat en tres cercaviles que han aplegat milers de persones, ja que també s'hi celebraven els tradicionals 'jaleos' amb cavalls.

Durant les festes, els Gegants de Pineda van estar exposats a l'Ajuntament de Maó i també van participar en visites culturals diverses.

La colla pinedenca també va formar part del pregó de la Festa Major i han mostrat diversos balls a la plaça. Els gegants pinedencs també han fet un recorregut d'honor acompanyats de les figures menorquines i també del famós 'cavall de Maó' així com de la 'mascletà i volteig de campanes'.

 

Aquesta visita també s'ha pogut fer gràcies a la col.laboració i patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat pel foment de les tradicions i la cultura catalana. El projecte ha rebut una ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya ja que ha estat un dels projectes seleccionats dins del paquet de subvencions a entitats catalanes.

 

 

1

 

 

L'Ajuntament de Pineda també ha fet entrega a l'Ajuntament de Maó i a la colla de la ciutat menorquina, d'un record en reconeixement per haver estar la vila convidada de les festes de 2023.

Els gegants menorquins també visitaran Pineda properament i seran els convidats destacats de la trobada que es farà per la propera Festa Major.

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1