Vés al contingut
1

Torn obert de paraules del ple municipal d'octubre

 

 

ERC

Mònica Palacín ha demanat un millor espai de despatx per a la oposició, ja que l'han de compartit entre quatre partits i no és el més adient. Xavier Amor ha dit que «tenen pensat habilitat nous espais a l'Ajuntament».

Mònica Palacín també ha parlat de residus sobre la bonificació per l'ús de la deixalleria. Demanen fer un millor control sobre les targetes que beneficien del seu ús i millorar el seu control, ja que no hi cap registre sobre què porten els ciutadans a la deixalleria i ser més estrictes en la normativa. L'alcalde de Pineda ha dit que «traslladarà la demanda als responsables de la seva gestió».


També han preguntat per l'ús dels bucs d'assaig de Mas Rafart i han preguntat pel seu ús i reglament per promocionar els grups musicals locals. El regidor de Joventut Jorge Torres ha dit que «volen un reglament clar que no està tancat i s'hi està treballant». Ha dit que «no és fàcil perquè també cal tenir un control sobre l'espai». ERC ha demanat fer-ne difusió perquè seria un bon servei pels joves.

ERC també ha fet un prec sobre l'incivisme, han demanat mesures per «fer estimar més Pineda» i ha posat com a exemple l'abocament d'escombraries de gent incívica, que llença bosses a les papereres dels carrers, fora de l'horari establert, mobles quan no toca i sense avisar, entre altres. També ha dit que «alguns contenidors costen molt d'obrir sobretot per la gent gran». Han demanat aplicar les ordenances.

També han demanat més llum als carrers de Pineda i en alguns punts del centre, com ara al Carrer Dr. Bertomeu i altres. També han dit que alguns fanals queden tapats pels arbres i demanen a l'Ajuntament «fixar-s'hi perquè millorar-ho és fàcil». També han dit que «el carrer de Mar és molt fosc o bé a la plaça del Mar i molts altres llocs al centre, Poblenou i als barris».

La regidora d'Urbanisme Sandra Pérez ha dit que «es fa un seguiment de les zones més fosques i demanen a l'empresa concessionària que sigui àgil en les millores que calen». També ha dit que «aviat es podrà informar de la millora de l'enllumenat a Pineda que significarà un canvi molt important».

 


 

JUNTS PER PINEDA

Noemí Llorens de Junts ha fet un prec per «apostar per a la gent gran i perquè les polítiques des de l'Ajuntament siguin més importants i amb més dotació econòmica». L'equip de govern ha dit que «es treballa en la confecció del Consell per la Gent Gran de Pineda».

Joan Mora ha demanat informació sobre els habitatges de protecció oficial que s'han de fer a Pineda. Sandra Pérez ha dit que «es fan els tràmits per fer la cessió dels terrenys i ha de seguir el seu procés» i es podria portar al ple vinent un pas més per avançar en el projecte. També ha dit que «hi ha degoters a Can Xaubet» i ha demanat solucionar aquest problema que «pot ser car i complexe» i fins i tot s'han hagut d'ajornar alguns partits esportius. El regidor d'esports i joventut, Jorge Torres, ha dit que «van demanar disculpes als equips i les seves famílies i és un problema que fa temps que dura». Han demanat un informe sobre l'estat de la coberta per descobrir per on entra l'aigua de pluja.

 

També han demanat per la necessitat de millorar l'estat d'algunes jardineres del carrer Riera, a peu de carretera i de millorar la zona en general i de millorar l'enllumenat públic. Per últim han preguntat per la gestió de residus que porta el CCM i poder millorar la recollida selectiva a Pineda.


 

 

El PP ha agraït que es pugui enjardinar la rotonda de la NII d'entrada al barri de les Creus. També han fet un prec per demanar augmentar la mida de la tanca de l'escola Poblenou per evitar que les pilotes dels infants surtin del pati i no afectin els vehicles i per millorar la seguretat del centre. L'equip de govern ha dit que «milloraran l'entrada per millora l'accés». També han demanat millores en carrers de Poblenou on els cotxes agafen velocitat i caldria instal.lar més mesures per fer baixar la velocitat dels vehicles.

També ha demanat una valoració de les noves rutes de bus urbà per saber quines millores li calen. Per últim ha demanat per les dades de criminalitat a Pineda, que han baixat, i ha fet un agraïment tothom que ho fa possible.

 


 

PINEDA EN COMÚ

Marcos Ortega ha preguntat per l'habitatge i ha dit que caldria convocar la Taula d'Habitatge i dotar-lo de contingut. L'equip de govern ha dit que «es convocarà el mes de desembre». També ha demanat informació sobre unes tales al Montnegre, al costat de Can Carreras. El regidor Santiago Macip ha dit que «les tales es fan en funció de paràmetres tècnics» tot i que «si cal es poden corregir alguns aspectes com ara la fusta abandonada a peu de camí».

També ha demanat informació sobre el projecte de reparcel·lació de Can Carreras i els avenços que s'hagin fet. La regidora d'Urbanisme Sandra Pérez ha dit que «el projecte no és fàcil i actualment no hi ha subvencions per projectes com aquest». Marcos Ortega també ha demanat més informació sobre el projecte de fer un ramal d'accés a la C32 i de l'impacte que podria tenir a la Riera de Pineda. Xavier Amor ha dit que «la Generalitat fa temps que treballen en la pacificació de la NII i el projecte per fer un ramal a Pineda és una segona fase que només està en estudi». Amor ha dit que «el seu govern pot defensar el projecte sempre que es pugui preservar el medi ambient a Pineda i per això «ha incorporat una proposta de carril bici a la Riera de Pineda amb finançament de la Generalitat». Marcos Ortega també ha demanat més informació sobre l'estat del PP1 a Pineda.


 

El ple s'ha pogut escoltar en directe a www.radiopineda.cat i també al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda i a les aplicacions per a mòbil. El podeu recuperar a la nostra web.