Vés al contingut
1

"Un pressupost social i marcat per la rigorositat". El Ple de Pineda aprova el pressupost de 2024, que puja a 36,26M€

 

El Ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat el pressupost municipal 2024, que puja a 36,26 milions d'Euros. Han votar a favor l'equip de govern del PSC i el PP i en contra ERC i JUNTS. Pineda En Comú s'hi ha abstingut.

 

Escolta AQUÍ el ple

 

 

Javier Aguirre (PSC): «És un pressupost social i marcat per la rigurositat»

El regidor Javier Aguirre ha detallat el pressupost i les principals partides on es destinaran més diners. Ha afirmat que des del govern municipal són ''responsables amb els diners dels contribuents. És un pressupost social i marcat per la rigorositat"

Els objectius del govern passen per la millora de l'espai urbà, la seguretat, l'atenció a les persones, els ajuts i bonificacions per famílies i empreses i les polítiques d'educació. També la sostenibilitat i l'aparcament gratuït amb la targeta resident. Inclou el projecte executiu de la reforma urbanística de la plaça de l'Estació, per fer-ho durant aquest mandat. També projectes que ja estan en execució i el suport a les famílies

 

 

Mònica Palacín (ERC): «Mà estesa, sí, però per l'altre banda ens tanquen la porta»

La regidora portaveu d'ERC Mònica Palacín ha dit que «han fet propostes al PAM perquè és un full de ruta pels propers quatre anys». Ha afegit però, que «estan decebuts perquè el govern no compleix els seus compromisos» i que hi ha «programes i serveis que no s'executen». Ha demanat «concretar propostes i fer-ho per escrit»

ERC han votat en contra del pressupost.

 

Noemí Llorens (Junts): «Sembla que serà un pressupost que toqui de peus a terra. Per fi són realistes»

La regidora portaveu de Junts, Noemí Llorens, va dir que «sembla que serà un pressupost que toqui de peus a terra» i va agrair que el govern fos realista. Va ser molt crítica, però , fent un recordatori dels anteriors pressupostos i d'inversions que no s'havien executat i estaven previstes. Va dir al govern que no sap ben be per què demanen participació: «Cada any mirem pel bé del poble, però no veiem resposta.ha dit que «hi ha moltes partides que no d'executen». Va aclarir que no podien donar un vot de confiança i per això van votar en contra del pressupost.

Junts per Pineda va votar en contra del pressupost

 

Marcos Ortega (PEC): «Sempre fem propostes, es veuen bé, però no les veiem reflectides»

Marcos Ortega va dir en el ple que «hi ha partides on s'ha retallat com ara Serveis Socials i també Cultura» i va demanar mantenir tots els serveis. Va dir que «el pressupost té baixa execució» i que els impostos s'han de pujar de forma més progressiva. Va afegir que han fet propostes en matèria social i ecològica i li hauria agradat que «haguéssin tirat endavant al pressupost». Tot i així, va explicar que volen conèixer el PAM i esperen que s'incloguin les seves propostes. Per això «ara s'abstenen per seguir treballant per aplicar les seves propostes».

 

1

1

 

 

Xavier Amor (PSC): «El Pressupost incorporarà més endavant els diners de la Diputació»

L'alcalde de Pineda Xavier Amor, va aclarir que el pressupost és viu i encara ha d'incorporar diners d'altres administracions que han d'arribar. Aquest és el cas de la Diputació, amb el seu Pla General d'Inversions per als municipis i el Catàleg de Serveis que es presentarà al febrer. Això pot suposar un total de 3,5M€ per Pineda

 

També va intervenir la regidora Sílvia Biosca, que va rebatre algunes afirmacions de l'oposició. També va defensar que hi ha aspectes que tampoc poden sortir encara al pressupost, ja que depenen de conveni, com és la nova oficina del DNI. I que el Nadal a Pineda és una aposta del govern que suposa també un retorn pel que fa a la promoció econòmica del municipi. Sílvia Biosca també va aclarir que no es pot parlar de baixa execució del pressupost ara, sino al febrer.

 

 

Futura construcció de 32 nous pisos socials a Pineda

En aquest ple també es va aprovar un canvi urbanístic per poder tirar endavant 32 habitatges socials per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Pineda. Un projecte que l'INCASOL podrà tirar endavant al terreny municipal cedit pel consistori, i que amb una modificació tècnica anirà endavant a partir d'aquest ple.

 

Al ple també es va formalitzar la incorporació del Partit Popular al govern del PSC de majoria absoluta, amb el regidor del PP, Diego Sánchez, com a regidor de Seguretat Pública i Mobilitat. Aquest punt va portar a un ampli debat entre els diferents partits a l'oposició, que van votar en contra en els punts que feien referència a les noves funcions de Diego Sánchez. El nou regidor va dir que amb la seva tasca per Pineda «espera guanyar-se la confiança de tothom i també de l'oposició».

 

El Ple també va aprovar la creació del canal de denúncia i bústia ètica municipal. També una modificació puntual al PGOU perquè es pugui construir un nou supermercat davant del Bingo de Pineda.

 

El ple va acabar amb els bons desitjos de Nadal de tots els portaveus municipals.