Vés al contingut
1

L’alcalde de Pineda anuncia que es reunirà amb els veïns i veïnes que es queixen per la pujada d'impostos

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Xavier Amor ho ha fet públic només començar el ple municipal d'aquest dilluns a la tarda, després d'acordar amb representants de les mobilitzacions una trobada el proper 4 de març. Xavier Amor ha agraït la predisposició a dialogar per part dels representants dels veïns que s'han manifestat a Pineda.

 

 

Abans del ple municipal va haver una nova convocatòria a les portes de l'Ajuntament. La protesta, que ja es va fer al ple de gener, era novament per l'augment de l'IBI i altres impostos municipals. Els manifestants van pujar a la Sala d Sessions de l'Ajuntament i també van assistir al ple municipal.

 

Comunicat de «Veïns en Lluita»

Des del col·lectiu de «Veïns en Lluita» han agraït en un comunicat el suport que han rebut de la ciutadania en les mobilitzacions. També han agraït la «predisposició han trobat en l'equip de govern que en un primer contacte». Pel que fa a la reunió que tindran el 4 de març amb l'Ajuntament, expliquen que no saben on portaran les converses, però esperen que el govern «reconsideri la situació límit que aquests increments d'impostos comporten als veïns».


 

Comunicat de l'«Estel Groc»

L'Escrit rebutja l'increment d'impostos i demanen més ajuts per les famílies vulnerables i asseguren que «el govern demostra inoperància i immobilisme» i es pregunten «fins quan haurà de pagar el poble». També diuen que l'actual govern pinedenc no van fer públiques les seves intencions en campanya electoral i fan referència a la necessitat que Pineda tingui un residència municipal per a la gent gran i assegura que «el govern fa populisme i falses promeses». Finalment, demanen poder intervenir en els plens municipals.

 

 

 

1


 

Els punts aprovats al Ple municipal del febrer

El ple de Pineda ha aprovat els comptes anuals de recaptació de multes que fa la Diputació de Barcelona i el regidor Aguirre ha explicat els saldos pendents. ERC ha dit que lamenten que malgrat les xifres els preocupa que es demori el cobrament de les multes. Junts ha votat a favor del punt i Marcos Ortega de Pineda en Comú ha dit que els preocupa no ingressar tots els diners perquè l’Ajuntament no fa les gestions necessàries. El regidor Aguirre (PSC) ha dit que l'oficina recaptadora de multes fa tot el possible.


 

El ple aprova el contracte per la neteja de les instal·lacions municipals, esportives i altes dependències així com dels equipaments escolars. Ara s'incrementen les hores i per tant millorarà el servei de neteja als centres escolars. Tots els partits hi han votat a favor.

El ple també ha donat compte del termini mitjà de pagament de factures de 2024 que és de 53 dies i pel que fa a Via Punt és de 10 dies.

 

El ple va tractar també tres temes d'urgència, que es van incorporar a l'ordre del dia. Es va donar compte dels estats d'execució del pressupost del quart trimestre, també d'un reconeixement extra judicial del crèdit corresponent a l'exercici de 2023 i una proposta urbanística del front edificable al passeig marítim de Poblenou entre C/Ponent i Passatge Santa Isabel. Des de l'oposició, ERC, Junts I Pineda En Comú es van queixar que aquests temes es tractessin per urgència en el Ple, per poder estudiar els punts, especialment pel que fa a l'execució del pressupost del quart trimestre.


 

TORN OBERT DE PARAULES

ERC

ERC va preguntar en el ple per les ajudes o subvencions pels veïns amb dificultats econòmiques per pagar l'IBI. Xavier Amor va explicar que s'està treballant en una solució, i que ho faran públic quan estigui a punt. Ho tractaran en la reunió del 4 de març amb els veïns.

També van preguntar per la gestió del Centre Cívic Poblenou i per la programació d'actes del Dia Internacional de la Dona a Pineda, ja que hi ha un acte organitzat per ERC que no hi figura. També van preguntar per la partida econòmica de fer aparca bicicletes, que encara no s'ha gastat, però es farà més endavant ja que «està en licitació». La darrera pregunta va tractar de dos edificis que hi ha amb xarxes protectores per despreniment de façanes al centre de Pineda. Des de l'Ajuntament es va fent el seguiment.


 

JUNTS PER PINEDA

Noemí Llorens va preguntar en el ple per la participació ciutadana i els consells municipals que no estan en funcionament. En concret va demanar per les partides de participació ciutadana que es destinen a les entitats. En aquest sentit, la regidora Sílvia Biosca, va respondre que s'estudiaran possibilitats de millora en els processos de participació, i en alguns casos ja ve donat per llei com en el tema de la mobilitat. Pel que fa a la participació en els plens, va dir que depèn del ROM i no està tancat a estudiar-se. Va demanar que el públic pugui fer preguntes al ple i per això cal modificar el ROM.

També han dit que a Pineda hi ha més de 6000 persones més grans de 65 anys, i d'entre elles, 1500 més grans de 80 anys. Per això han demanat que l'Ajuntament de Pineda treballi per tenir una residència per a la gent gran, i per fer front a les persones més vulnerables. Xavier Amor ha dit que «Pineda necessita més places públiques i no és possible fer una residència municipal sense disposar de places públiques atorgades per la Generalitat».

També han demanat que es solucioni els sorolls que hi ha a la plaça dels Països Catalans degut a la pista esportiva que s'hi va instal.lar. Han explicat que hi ha veïns que es queixen perquè a l'estiu els joves fan sorolls i demanen algunes mesures com ara treure els tancats.


 

PINEDA EN COMÚ

Marcos Ortega ha dit al ple que cal millorar el procés de participació dels plens municipals. Ha preguntat per la necessitat que es treballi per una residència per a la gent gran a Pineda i ha preguntat pels motius que alguns carrers no tenen llum durant la nit. La regidora Sandra Pérez ha dit que «s'ha començat a implantar les llums LED i això provoca fer algunes proves». Marcos Ortega també ha demanat mé informació sobre el nou ambulatori i sobre quins serveis oferirà.

També ha dit que hi ha sensibilitat pels arbres i ha demanat el protocol de l'Ajuntament a l'hora de tallar alguns arbres de Pineda, a nivell municipal o privat.

Marcos Ortega també ha parlat del Dia de la Dona i ha demanat que es convoqui el Consell de Dones. Finalment ha demanat la protecció màxima del patrimoni pinedenc històric i «sobre quina manera se li pot donar una major vàlua». Han parlat sobre el catàleg de patrimoni pinedenc que farà l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, que es podria publicar en un any.