Vés al contingut
1

El Mamelló de Pineda visita la Facultat de Nàutica de Barcelona

 

 

Fotos. Associació d'Amics a Vela Llatina El Mamelló

 


 

Forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya que ofereix graus universitaris, màsters i un programa de doctorat. És un centre de formació nàutic amb una tradició que es remunta al 1769, amb una llarga història al darrere, que ha sabut combinar la tradició amb la modernitat adaptant-se als requeriments del món professional i social. Es troba al Pla de Palau de Barcelona a tocar del port. És un centre modern que també ofereix formació de cap de màquines, enginyer naval, pilot de marina mercant, controlador de salvament marítim o capità de marina mercant, entre altres.

 

1

 

1


 

Durant la visita, el Doctor en Marina Civil i degà de la Universitat, Agustí Martín, ha explicat la història de l'edifici i també la seva funció al llarg dels segles. Ara treballa en les noves tecnologies en un sector molt competitiu i acull alumnes de tot el món.

Durant la visita, els pinedencs també han pogut utilitzar els simuladors que permet experimentar una sala de màquines i la navegació amb un vaixell i fer maniobres d'atracament, entre altres. També han conegut el seu planetari que és únic a tot l'Estat, i que es manté en funcionament. És l'únic que funciona amb un sistema de lents i que permet estudiar els estels i aprendre a navegar mirant el firmament, tal i com s'ha fet durant segles. Es projecten fins a 6000 punts de llum, un fet excepcional en una peça d'aquestes característiques.

 

1

 

Els pinedencs han agraït molt la visita cultural a aquesta facultat i sobretot de les atencions del seu degà, Agustí Martín, que ha fet una extensa visita molt detallada per tot l'edifici i per l'espai que ocupen els simuladors i diverses aules informàtiques. Durant la visita també han rebut la formació del pinedenc Josep Ribet, que és capità de vaixell mercant i que els ha explicat aspectes de la navegació amb grans bucs.

 

El Mamelló de Pineda continuarà fent visites de caire cultural per aprofundir en el coneixement de la navegació i el món del mar.

 

1

 

1

 

1
Durant la visita han pogut portar un vaixell de càrrega gràcies a un dels seus simuladors.