Vés al contingut
1

Primera Taula de Salut Local de Pineda: el valor de la salut comunitària

 

La trobada ha estat aquest matí, amb l’objectiu de visualitzar el pla de Salut, aprovat el 2021 a Pineda, i treballar també en els projectes de futur. Ha comptat amb la participació del director d’Atenció Primària i a la Comunitat IAS-ICS Girona, el dr. Esteve Avellana, i la subdirectora Regional de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya, Lluïsa Mas, i l'ha presidit l’alcalde de Pineda, Xavier Amor.

El regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Santiago Macip, ha parlat dels antecedents i l'estructura del pla de Salut, que té com a eixos la de promoció i protecció de la salut i l’atenció comunitària. S'han explicat alguns dels projectes, com la prevenció del sobrepès i obesitat infantil i juvenil (conveni Fundació Gasol) i en atenció comunitària: l’atenció a la soledat no volguda. També s'han presentat els perfils comunitaris incorporats a l'Àrea Bàsica de Salut: infermeria comunitària, benestar emocional, Fisioteràpia, Dietètica i Nutrició.

La trobada de la primera Taula de Salut Local de Pineda ha aplegat tècnics i tècniques de diversos àmbits de l'Ajuntament, Departament de Salut de la Generalitat, ICS, ABS, entitats socials, farmacèutics i farmacèutiques, i els i les portaveus de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Pineda.


 

Ràdio Pineda ha entrevistat alguns dels participants i assistents

Escolta AQUÍ les entrevistes

 

El dr. Esteve Avellana, director d’Atenció Primària i a la Comunitat IAS-ICS Girona, que ha estat metge d'atenció primària durant molts anys, ha remarcat que la salut no s'ha de treballar només des de la consulta. «Més enllà de la malaltia, hi ha l'entorn, problemes i realitats socials que s'han de tenir en compte».

La subdirectora Regional de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya, Lluïsa Mas, ha posat en relleu la necessitat de treballar la salut comunitària, des de diferents àmbits, com es fa a Pineda.

Des del departament de Salut de la Generalitat, Carme Bertral, Secretària d'Atenció Sanitària i Participació, ha posat en relleu la manera de treballar a Pineda en Salut Comunitària, amb totes les parts

Per la seva part, Rafael Ruiz, Subdirector general de Coordinació i Participació en Salut, que ha parlat de l'anomenat RISC CAT, una proposta de per treballar de forma col·laborativa entre tots els estaments, i que és reflex de la tasca que es fa a Pineda.

 

1

 

1

 

1