Vés al contingut
1

Enric Zaldo (CUP): ''Critiquem l'actual democràcia: volem remoure certes poltrones i certs pensaments''

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Enric Zaldo, de la CUP, ha dit a Ràdio Pineda que la seva formació pot ser determinant en aquestes Eleccions del 12M al Catalunya. Zaldo ha participat al cicle d'entrevistes que fem amb els partits que actualment tenen representació al Parlament. És número 14 de la llista per Barcelona de la CUP, i és regidor a l'Ajuntament de Malgrat i conseller Comarcal. Zaldo ha parlat del model de país que defensen. Ha dit que el model de la CUP capgira la situació, d'un model de país en benefici d'uns pocs a un model que reforça serveis públics, defensa l'equilibri territorial i cerca el benestar general de la ciutadania.

 

Del programa, ha destacat la qüestió de l'habitatge. Ha dit que hi ha 15.000 habitatges buits al Maresme, i molts de grans tenidors. Per això creu que cal combatre l'especulació. I pel que fa al turisme, ha parlat de «decreixement». Ha dit que s'ha legislat pel turisme i això ha repercutit en menor qualitat de vida als ciutadans. Defensen aturar «l'expansió de l'urbanisme desenfrenat» i protegir platges i rieres. Alhora, ha dit que l'educació i la sanitat han de ser prioritats.

 

Ha parlat de la candidata Laia Estrada, de qui ha dit que és defensora de totes les lluites que els caracteritzen, i també de la renovació constant de la CUP, que assegura que és el reflex del que pensen.

 

Ha estat crític amb altres formacions. Ha recordat que la CUP va investir Pere Aragonès, «però no va aconseguir l'estabilitat i va acabar cedint a les polítiques del PSC». També tem per l'anomenada «sòciovergència, perquè la convergència de sempre s'entén molt bé amb el PSC, perquè en realitat és el model de país que comparteixen». Del PSC ha dit que s'assembla més a Ciutadans que no al PSC de Maragall, i d'Aliança Catalana crítica el seu model xenòfob. Assegura que la CUP «és l'únic vot no subordinat».